Folytatódik a Harry Potter

2016. február 11., csütörtök
A pottermore.com tegnap közölte a legújabb Harry Potter történet megjelenését.

Rowling még tavaly júniusban jelentette be a Twitteren a Harry Potter és az elátkozott gyermek c. színdarab megérkezését, amely idén július 30-án debütál a londoni Palace Theater-ben. Az oldal információi szerint a darab forgatókönyve a premier utáni napon (Harry születésnapján) kerül a könyvesboltokba "Harry Potter and the Cursed Child Parts I & II - Special Rehearsal Edition" címen. Az írónőt rajongók százai bombázzák naponta a történet folytatását kérve, mely vágyuk idén végre valósággá válik. Azonban az új könyv nem regény, hanem dráma formájában fog megjelenni. Rowling - nem akarván csökkenteni az élményt - nem sokat árult el a történetből, de az biztos, hogy ott fog folytatódni, ahol a Halál Ereklyéi véget ért, és középpontjában a már aurorként dolgozó Harry és legkisebb fia, Albus Severus áll majd.


A pottermore.com egyéb érdekességekről is beszámol: 2017-ben lesz az első Harry Potter könyv 20. évfordulója (hirtelen olyan öregnek érzem most magam), ez alkalomból pedig újra kiadásba kerül a Harry Potter és a Bölcsek Köve, méghozzá a Roxfort négy házához dedikálva. Új formában jelenik meg a Legendás állatok és megfigyelésük, A kviddics évszázadai és a Bogar Bárd meséi is.

2017 tehát mindenképpen a Harry Potter éve lesz. Addig is Weasley-pulóvert és Griffendél-sálat kötögetve várjuk az Elátkozott gyermek magyarországi megjelenését.

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése