Világok között: Megjelent a Californium

2016. február 19., péntek
A videojáték-ipar számtalanszor próbálkozott már olyan játék megalkotásával, melynek segítségével bepillantást nyerhetünk az írók fantáziavilágába. A témában számomra mindenképpen a Remedy Alan Wake-je vitte el a pálmát, ám a napokban minden eddiginél furcsább játék jelent meg a Steamen.

A Californium a sci-fi író, Philip K. Dick élete és irodalma alapján készült. A játékban Elvin Greent, egy írót alakítunk, akit egyszerre hagy el szerkesztősége és barátnője, ami miatt kicsúszik lába alól a talaj. Az ő szemszögéből látjuk a világot, és ez most szó szerint értendő: Green ugyanis megtalálja a módját, hogyan ugráljon egyes valóságok között.

Dick élete fordulópontját egy gyógyszer-túladagolás okozta látomássorozat jelentette, mely élményeit több művében is megörökítette - ezekből az élményekből táplálkozik a játék. És minden túlzás nélkül mondhatom, a Californium grafikája bármennyire is mondható előző generációsnak, tökéletesen követi a koncepciót. Az élénk színeket, az irreálisan ábrázolt városokat látva bárki átélheti a drogtúrát, ami az író beszámolóiból maradt ránk. De előre szólok: a leírás szerint felfedező-játékról van szó, de szerintem nem érdemes benne mélyebb értelmet keresni. Csak adjuk át magunkat az élménynek, és próbáljuk egyben tartani széthullani készülő agyunkat a kaland végéig.

Akit érdekelne hasonló, nehezen magyarázható drugtrip-élmény, ajánlom figyelmébe a Feed the Head és a Windowsill nevű online-játékokat.
Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése