Érkezik Veronica Roth új könyve!

2016. május 6., péntek
A Beavatott-trilógia rajongói most jó hírt kapnak: az Entertainment Weekly információi szerint 2017 januárjára várható Veronica Roth új könyve, a Carve the Mark. Az oldal tegnap közölt cikkében megjelenítette a könyv borítótervét, fülszövegét és rövid leírását a történet két főhőséről.

"Egy bolygón, ahol erőszak és bosszú uralkodik, egy galaxisban, ahol néhányan kegyeltjei a sorsnak, mindenki rendelkezik egy adománnyal, egy egyedülálló képességgel, mellyel alakíthatja jövőjét. Míg a legtöbben hasznot húznak adományukból, Akos és Cyra nem - őket kiszolgáltatottá teszi. Vajon vissza tudják szerezni adományukat, végzetüket és életüket, hogy visszaállítsák az erő egyensúlyát a világon?"

A leírás szerint Cyra a Shotet fölött uralkodó, kegyetlen zsarnok húga, aki Cyra fájdalmas adományát használja ellenségei kínzására. De a lány több, mint egy kés a bátyja kezében: rugalmas, talpraesett és sokkal okosabb, mint bátyja hinné. Akos a békeszerető Thuve nemzet tagja, kinek családja iránti lojalitása határtalan. Bár szokatlan adománya megvédi őket, az ellenséges Shotet katonái mégis foglyul ejtikk őt és fivérét. Akos mindent megtenne, hogy legalább testvérét hazajuttassa, bármi legyen az ára. Csapdába esve Cyra világában, az ellenségeskedés hazájuk és családjaik között leküzdhetetlennek tűnik. Mégis el kell határozniuk, hogy összefognak a túlélés érdekében - vagy elpusztítják egymást.

Angolul tudók az EW cikkében beleolvashatnak a könyv 7. fejezetébe is! 

Ugyan mostanáig nem merültünk el Veronica Roth munkásságában, de napjaink irodalmában egyre ritkább a sci-fi, aminek Levandra ráadásul nagy rajongója, úgyhogy biztosan lecsapunk rá, amint hazánkba is elér a Carve the Mark.Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése