Rock/metál számok - Book tag

2016. július 23., szombat
Köszi a kihívást, Frid_a! :)

1.) Black Veil Brides: Goodbye Agony ["Viszlát gyötrelem"]
* Egy könyv, amit nehézkesen olvastál és örültél, hogy végre eljött a búcsúzás ideje:
Kemese Fanni: A napszemű Pippa Kenn - Aki követi az értékeléseimet, tudja, hogy bár hónapokkal ezelőtt olvastam a könyvet, még mindig nem tudtam túltenni magam rajta. Az a könyv egyszerűen rettenetes... De mivel érdekelt, mégis mire képes egy felkapott mai magyar író, adtam neki egy esélyt. Istenem, de örültem, amikor végre letettem!

2.) Rolling Stones: (I Can't Get No) Satisfaction ["Nem vagyok megelégedve semmivel"]
* Egy könyv, aminek egy szereplőjét se tudtad megszeretni igazán, bármennyire igyekeztél:
Victoria Forester: A lány, aki tud repülni - Kevés olyan gyengén kidolgozott karakterrel találkoztam még, mint ebben a könyvben. Gyakorlatilag az összes szereplő csak amolyan tessék-lássék módon lett belehelyezve a történetbe, mindenki csak statiszta volt Piper McCloud mellett. Pedig a könyv annyira Disney-rajzfilmesen van megírva... elvileg nem lenne szabad így utálnom őket.

3.) Marilyn Manson: Tainted Love ["Romlott szerelem"]

* Egy könyves páros, akik az adott regény alatt többnyire csak kínlódtak a kapcsolatukban/a kialakuló kapcsolatukban:
A. Meredith Walters: Utánad a sötétbe - Bárki bármit is mondjon, Maggie és Clay nem igazán szerelmesek egymásba! Csak amolyan rabjai, függői egymásnak, ahogy a Twilight-saga Bellája és Edwardja is. Ráadásul folyamatosan játsszák ezt a húzd-meg-ereszd-meg-játékot, az egyik pillanatban veszekednek, a következőben már gabalyodnak is össze a végtagok. Undorító!

4.) Avenged Sevenfold: Nightmare ["Rémálom"]
* Egy regény, aminek valamelyik főszereplőjének nehéz élete volt, azaz az élete egy „rémálom” volt:
B. A. Paris: Zárt ajtók mögött - Grace élete gyakorlatilag maga a káosz. Házasságával olyan terrort kényszerít magára, amihez foghatót még elképzelni sem tudnak azok, akik azt hiszik, ők maguk szenvednek. Mindez belehelyezve egy pszicho-thrillerbe, és voila! Máris kész az instant rémálom. Csak erős idegzetűeknek!

5.) Bon Jovi: Livin' on a prayer ["A mának élni"]
* Egy könyv, amit viszonylag hirtelen felindulásból vásároltál meg, komolyabb hezitálás nélkül:
Alexandra Bracken: Sötét elmék - Ez a könyv szerelem volt első látásra. Ott mosolygott rám a polcon a maga narancsvörös kis Ψ jelével, én pedig nem tudtam neki ellenállni, máris indultunk kettesben a kasszához. Ez még pár nap ismerkedés követte, és ahogy mondják, a többi már történelem. Csak persze azóta is zaklat, hogy szerezzem be a folytatását...

6.) Bullet For My Valentine: You want a battle? (Here's a war) ["Harcot akarsz? Itt egy háború"]
* Egy regény, ahol hosszú ideig elnyomtak egy szereplőt/egy népet, aki/ami később megelégelte ezt a bánásmódot és kiállt magáért/fellázadt. (Lehet szereplőt és népet is hozni):
Laurie Halse Anderson: Hadd mondjam el... - Melinda egy iszonyú trauma hatására vonul önkéntes száműzetésébe, és csak a történet végén hajlandó kitörni és szembenézni fájdalmával. Az elnyomás alatt nem fordult senkihez sem, ezért barátai, osztálytársai elfordultak tőle. De végül megtanul küzdeni, és hangosan ordítva robban ki belőle a feszültség - s azzal együtt elfeledett önmaga is.

7.) Skillet: Better than drugs ["Jobb, mint a drogok"]
* A kedvenc könyved/könyvsorozatod, amit a szó szoros értelmében imádsz és már fülig ér a szád, ha meglátod a címét vagy egy idézetet belőle:
Ernest Cline: Ready Player One - Imádom, imádom, imádom! Nemcsak a teljesen egyedülálló világ és koncepció miatt, de minden karakterével, eseményével, történésével együtt szőröstül-bőröstül a kedvencemmé vált! Egyike azon kevés könyveknek, amiket már akkor szerettem, amikor még ki sem bontakozott igazán a története.

8.) Guns 'N Roses: Don't Cry ["Ne sírj"]
* Egy könyvsorozat, amitől nehezen búcsúztál és sajnálod, hogy nincs több része:
Maggie Stiefvater: A Hollófiúk - Szerencsére még nem kellett elbúcsúznom tőle - még csak idén jelent meg Amerikában a befejező kötete, s ezekben a napokban olvasom a harmadik részét. De mivel már első olvasatra is imádtam, már most fáj a tudat, hogy hamarosan véget ér közös kalandunk. A linken Levandra értékelése olvasható.

Még egyszer köszönöm a kihívást! Ha tetszik, nyugodtan vidd tovább a kérdéseket, és írd meg kommentben, hol olvashatjuk válaszaidat!

2 megjegyzés:

 1. Most bukkantam erre a remek blogra a molyról. :) A napszemű Pippa Kenn-nek vagy háromszor nekirugaszkodtam, de esélytelen, hogy valaha elolvassam, pedig olvastam már végig vörös pöttyöst is.
  Nézelődöm még itt. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Akkor örülök, hogy benéztél! :)
   Az a könyv nekem is furcsa élmény volt. Csak azért tudtam végigolvasni, mert eldöntöttem, hogy ha már egyszer kínlódnom kell vele, legalább írok belőle egy őszinte értékelést. :D Pedig alapból nincs bajom a vörös pöttyössel, sok vörös pöttyöst olvastam már. :)
   Nézelődj nyugodtan, csak el ne tévedj itt nekem! :D Várunk vissza szeretettel! :)

   Sol

   Törlés