Bárcsak - Book tag

2016. augusztus 1., hétfő
Ahogy Levandra fogalmazott ez a nyár csakugyan bővelkedik book tagekben. A már hosszú ideje futó Bárcsak book tagre Barby-tól kaptuk a kihívást, amit ezúton is nagyon köszönjük! :)


1.) Bárcsak kapott volna folytatást!

Levandra: Veronica Rossi: Végtelen ég alatt
Külföldön már a harmadik és két feledik rész is megjelent, nálunk az első kötet után a kiadó nem vállalkozott a folytatásra. Imádom a poszt-apokaliptikus történeteket és ebben a könyvben főként a felépített világot. Sajnálom, mert biztosan nagyon jó a folytatás is, ha goodreads-en elérte a 4,5 csillagot.

A Harper Collins kiadó letiltotta a harmadik rész megjelenését, így Northumberland hercegnője egy másik íróval alkotta meg a trilógia befejező részét. A goodreads szerint a könyv közepes értékelést kapott. Mivel nem olvastam, nemigen ítélkezhetek róla, de biztosra veszem, ha Wood dolgozta volna fel a teljes sztorit, nagyobb lenne rá az érdeklődés.

2.) Bárcsak lenne egy spin-offja!

Engem személy szerint nagyon érdekelne, ha kapnék egy olyan történetet, ami inkább az angyalok köré épülne. Érdekes lenne látni közelebbről a hierarchiájukat, a miérteket, céljaikat, kapcsolatrendszereiket. Kevesebb ember és több angyal. Ez tetszene!

Egyszerűen imádtam az eredeti történetet, de nagyon érdekelne, hogy H hogyan jutott el odáig, ahol tart. Az ő személyisége talán a legkülönösebb a könyvben, szeretnék többet megtudni róla. Vagy esetleg születhetne egy rövid regény arról, hogy milyen módon hat az életére a Vadászat lezárulása.

3.) Bárcsak több könyvet írna!

Levandra: Sara Raasch
Ő az az első könyves szerző, akinek azonnal lecsaptam a könyvére. A Hó, mint hamu világa levett a lábamról. Csodálatosan kiszínezett hátteret adott a történetének. Külföldön már megjelent a sorozat harmadik része is, én pedig alig várom, hogy olvashassak tőle többet és többet és még többet!

Sol: B. A. Paris
Egy hónapja olvastam tőle a Zárt ajtók mögött c. könyvét, ami nagyon magával ragadott! Imádtam az írónő stílusát, az agyafurt trükkjeit, a karaktereket, amiket létrehozott. Szívesen olvasnék még tőle a fent említetthez hasonló pszicho-thrillert!

4.) Bárcsak ne vele jött volna össze!

Levandra: Blue és Adam
Tényleg kiakadtam, hogy Maggie Stiefvater összehozta Blue-t és Adam-et A Hollófiúk első kötetében. Nem kedvelem Adam-et, és szerintem Blue sokkal, de sokkal jobbat érdemel nála. Szerencsére nem voltak sokáig együtt és fellélegezhettem!

Sol: Maggie és Clay
Oké, ha nem jönnek össze, az Utánad a sötétbe gyakorlatilag meg sem születik - de könyörgöm, az a se-veled-se-nélküled-baromság, amit ők ketten végigjátszottak...! Nincs még egy ilyen vontatott, csöpögős, rosszul kidolgozott szerelmi szál az irodalomban, mint a kettejük kapcsolata! És az egész könyv gyakorlatilag erre alapul...

5.) Bárcsak máshogy ért volna véget!

Levandra: Gárdonyi Géza: A láthatatlan ember
Ha most elmondom, hogy mi nem tetszett a befejezésében, akkor spoilerezni fogok. Aki olvasta a könyvet, az érteni fogja, ha csak a nevét írom le: Emőke.

Ez persze csak az én hibám: túlságosan felzaklattam magam a könyv lezárásán. Annyira sajnáltam, hogy a dolgok úgy történtek, ahogy, hogy most tényleg csak rágom a körmömet, amíg végre megszerzem a második kötetet! Na, és mi lesz utána...?!

6.) Bárcsak film készülne belőle!

Levandra: Kertész Erzsébet: Elizabeth
Jó kis kosztümös történet a 19. századból a romantikus énem számára. Mert kellenek ezek az időutazások, és ez egy különleges és jól megírt történet. Az egyik kedvencem.

Szerintem ez a mű a nagyszerűsége ellenére nagyon kicsi érdeklődést kapott. Pedig az egyes jelenetek, úgymint az élet Wing szigetén, a hajótábor, az árnyékvilág és Új-Mungó is nagyon meg tudják mozgatni az ember fantáziáját. Biztosan jól mutatna a vásznon is!

7.) Bárcsak sorozat készülne belőle!

Levandra: J. R. R. Tolkien: A szilmarilok
Őrült ötlet? Én tényleg vevő lennék egy ilyen sorozatra, egészen a kezdetektől és azon is túl. Szerintem van benne potenciál. /Ne vitatkozz egy rajongóval!/

Igen, tudom, hogy van belőle film, de csak az első részből! Pedig annyi lehetőség van a többi három könyvben is! Igazán csinálhatnának belőle egy filmsorozatot!

8.) Bárcsak egy másik szemszögből íródott volna!

Levandra: -
Sokáig hadilábon álltam az E/1-ben megírt történetekkel, és ennek megfelelően nagyon sok könyvről gondolom úgy, hogy külső szemlélő módban olvasva élvezhetőbb lett volna, hiszen E/1-ben gyakran csak egyik szereplő szemszögéből látjuk a történeteket és nem tudhatjuk, mi játszódik le a többi szereplő fejében.

Ez a könyv nagyon nem volt a kedvencem. Az idétlen, Disney-rajzfilmeket idéző stílusával egyszerűen nem tudtam megérteni, mit esznek ezen a rajongói. De talán, ha nem E/3-ban, hanem E/1-ben, Piper szemszögéből íródott volna, értelmesebb lenne az egész történet.


9.) Bárcsak megváltoztatnák a borítóját!

Szerintem egészen béna lett a borító, még jó, hogy nem ez alapján döntöttem el, hogy elolvastam, mert életem egyik legjobb könyve volt. Szívesebben láttam volna a borítón egy jelmezes Cindert és Ellamarát. Mondjuk...

Maga a borító a történetet ismerve nem releváns. A könyvből kiderül, hogy bár Coraline másik anyja tényleg gombot akar varrni a kislány szemére, ez szerencsére nem valósul meg. Viszont azzal sem értenék egyet, hogy az animációs film borítóját adják a könyvnek... Találjanak ki valami jobbat!

10.) Bárcsak megtartották volna az eredeti borítókat!

Az eredeti tetszik jobban és ennyi. A jelenlegi borító nekem túl kaotikus, amíg az eredeti egyszerűbb és ezzel együtt kifejezőbb is.

A hazai borító az éppen síró Melindát mutatja. Nincs semmi baj ezzel a borítóval, de nekem sokkal jobban tetszik az eredeti, amin a száj nélkül ábrázolt lány a történet fontos szimbóluma, a fa mögül figyel komor tekintettel. Itt ugyan nincsenek könnyek, de sokkal többet kifejez az egész kép.

Még egyszer köszönjük a kihívást! Saját kihívottjaink: WindStorm, hraurie és a Feltalálom (ön)magam bloggere, HeuRéka! De természetesen bárki tovább viheti a book taget! :)

7 megjegyzés:

 1. Nagyon jó lett a bejegyzés *--* A Cinder és Ellával meg teljességgel egyetértek! :) Levandra ötlete tényleg jobban mutatna az elején, mint a mostani elhamarkodottan készített... izé.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi szépen, nélküled nem valósult volna meg! :D Ugye, mennyivel jobb lenne így? :) Mondjuk így is illik a LOL-os könyvekhez, de hát... na. :D
   Levandra

   Törlés
 2. A Ready Player One-os spin-off engem is nagyon érdekelne! Én is imádtam a könyvet, szerintem nagyon érdekes lenne H életéről olvasni! Kedves Sol, tervezed elolvasni esetleg Ernest Cline másik megjelent könyvét, az Armadát?
  Bá nekem nem tetszett annyira, mint az RPO, szerintem az is egy jó olvasmány lehet :)
  Tetszett a bejegyzés, kíváncsian várom a többit :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy nem vagyok egyedül! :D Igen, én is szemezgettem már az Armadával, de a fülszövegből arra következtettem, talán csak egy újabb bőr lehúzása az RPO-ról. De lehet, hogy megpróbálom, hátha kellemesen csalódok. :D
   Akkor várunk vissza sok szeretettel! :)
   Sol

   Törlés
 3. Nekem tetszett a Blue - Adam párosítás, bár éppen azért, mert szerintem sem passzolnak egymáshoz, és sejteni lehetett, hogy nem marad végleges ez a felállás.
  A legtöbb könyvben rögtön egyértelmű, hogy kivel jön össze a főhős - igaz itt is - de az elején például egyáltalán nem számítottam erre, és örülök, hogy meg tudott lepni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mi azért örülünk nekik, hogy hamar szétmentek. Blue pattogós, energikus és vidám természetéhez nagyon nem illett a folyton nyavalygó Adam. Egyébként igazad van, érdekes volt, hogy Maggie nem kapásból a két főhőst boronálta össze.

   Törlés