Back to School - Book tag

2016. szeptember 14., szerda
Bár még jócskán érezni a nyárias hőség maradványait, elkerülhetetlenül beköszöntött az ősz. Biztosan más is úgy van vele, ahogy én: minden ősszel elfog az a szorongató érzés, hogy valami történni fog - aztán rájövök, hogy már rég befejeztem a gimit. Ezért is lepődtem meg, amikor Virág, a Never Let Me Go bloggerinája kihívott a Back to School Book tagre. Az ő tanácsára sulis éveimre visszaemlékezve fogom teljesíteni a kihívást.


1. Egy könyv, amit minden iskolakezdés alkalmával újraolvasol:
Sajnos nem volt még ilyen élményem, bár Erich Kästnertől az Emil és a detektíveket indokolatlanul sokszor elolvastam. Ha belegondolok, majdnem minden általános iskolai évemben. Nem tudom, miért, egyszerűen lenyűgözött, hogy a gyerekek akár így össze is foghatnak.

2. Minden kötelező olvasmányt elolvastál?
Nem vagyok rá büszke, de sajnos nem. Nagyon sok kötelező olvasmány kimaradt az életemből. Volt, amit kifejezetten imádtam, így Az ember tragédiáját, a Légy jó mindhaláligot és a Zabhegyezőt is, de például A vadkacsán bealudtam.

3. Félsz, hogy mostantól kevesebbet tudsz majd olvasni?
Sajnos ez van, ezt így kell elfogadni. Ugyanígy minden másra is sokkal kevesebb idő jutott, de hát tud ellene mit tenni az ember? Helyette lehet olvasni a tankönyveket. Szerény kárpótlás mondjuk, de ez van...

4. Melyik könyv megjelenését várod legjobban?


5. Mutass egy könyvborítót, ami az iskolakezdésre/jelen évszakra emlékeztet!


6. Mennyire vigyázol a tankönyveidre?
Nem mondom, hogy annyira rettentően becsben tartottam őket, de azért igyekeztem. Sosem rajzoltam, firkáltam beléjük, legfeljebb a házi feladat sorszáma köré rajzoltam egy házikót.

7. Melyik nyári olvasmányodról fogsz írni irodalomórán?
Ha ez a kérdés bekerült a kihívásba, az azt jelenti, hogy ez gyakori manapság? Tőlem iskolás éveim alatt mindössze egyszer kértek fogalmazást nyári olvasmányról. Akkor a Harry Potter és a Bölcsek Kövéről írtam.

8. Kit hívsz ki?
Természetesen bárki tovább viheti a Back to School Book taget, de akiket én személyesen is kihívnék, három molyos ismerősöm: Viv, Ene és Kitti_Kinczer. :)

Még egyszer köszönöm szépen Virágnak, hogy kihívott erre a book tagre. Mindenkinek szeretettel ajánlom a blogját, rendkívül jól szervezett, sokrétű, és igényes tartalmakat oszt meg.


Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése