Dirty Thirteen - Book tag

2016. október 2., vasárnap


Nemrég kaptam a kihívást a Feltalálom magam bloggerinájától, HeuRékától, egy új book tag kitöltésére. A book tag 13 kérdésből áll, melyek az utóbbi idők olvasmányélményeire vonatkoznak. Mivel nem láttam sehol sem kiírva, mi a címe, "piszkos tizenháromnak" neveztem el. :D Ajánlom figyelmetekbe!

1. Hazudtál már egy könyvről, mert szégyelled, hogy tetszett?
Nem, és ilyesmi soha nem is fordulna elő velem! Mindig mindenről őszintén vállalom a véleményemet, ettől válok hiteles kritikussá. Ha egy könyv jó, legyen az akármilyen népszerűtlen, attól még jó. Persze, ez fordítva gyakrabban fordul elő.

2. Melyik könyvet imádod, annak ellenére, hogy rémes a borítója?
Neil Gaiman: Coraline c. könyvét. Egészen kivételes a tartalma, de a borítója iszonyú. És nem is hiteles a történetet tekintve!

3. Vettél már meg könyvet csak a borítója miatt, és ha igen, mi volt az?
Igen, pontosan így jártam az Éjszakai cirkusszal! Már a borítójába beleszerettem, aztán elolvastam a fülszövegét is, és teljesen kész voltam. Nekem ez a könyv kell! Nagyon nem bántam meg.

4. Melyik a kedvenc könyves párod?
Nagyon sok kedvencem van, de talán a legkedvencebb párom Emma Thomas és Evan Mathews a Csak lélegezz! trilógiából.

5. Szoktál kipróbálni új műfajokat vagy inkább maradsz azoknál, amelyeket ismersz és szeretsz? Ha kipróbáltál már újakat, melyik volt az utolsó ilyen könyv?
Nem ragadok le egy adott műfajnál. Az olyan lenne, mintha csak egy adott hangulatú, stílusú zenét hallgatnék. Az első pszichothrillerem a Fagyos ikrek volt, legutóbb a Zárt ajtók mögöttet olvastam a műfajban. De még sok hasonló van tervben.

6. Melyik volt az utolsó könyv, ami miatt fennmaradtál egész éjszaka?
Susan Ee: Túlélők világa. Egy este úgy belemerültem, hogy alig pár pillanattal később már hajnalodott.

7. Melyik volt a legrosszabb könyv, amit az elmúlt hónapban olvastál?
Különös módon az elmúlt hónapban nem olvastam rossz könyveket. Az utolsó könyv, amin teljesen kibuktam, a Ne érints volt. Mivel rövid idő után félbehagytam, a blogon nem készült róla kritika, de a molyon olvashatjátok.

8. Melyik volt az utolsó „könyvkincs”, amit találtál?
Lauren Oliver: Mielőtt elmegyek. Magam is meglepődtem, mennyire lenyűgözött a könyv, de egyszerűen imádtam! Hamarosan a kritikát is közzéteszem róla.

9. Melyik könyv olvasása során érezted úgy, hogy egy teljesen új világba csöppentél?
A válasz egyértelműen a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei! Teljesen magába szippantott, és képtelen vagyok szabadulni tőle. Épp most olvasom a befejező kötetét.

10. Melyik volt az a könyv, amelyikről azt gondoltad, hogy utálni fogod, de végül mégis megszeretted?
Ismételten a Mielőtt elmegyek a válaszom. A prológus nem keltette fel kellőképpen a figyelmemet, az első fejezet után pedig le akartam tenni - de mivel a fülszövegből ismertem a koncepcióját, mindenképp folytatni akartam. Megint igazam volt!

11. Melyik testvérpár (fiú-lány) a kedvenced és miért?
Sajnos nem sok fiú-lány testvérpárról olvastam még, ezért az Éjszakai cirkusz Pixije és Dixije a válaszom. Kedves könyvhősök, van más jelentkező a posztra?

12. Melyik könyvben csalódtál azután, hogy beleszerettél a borítóba és a fülszövegbe?
Maryrose Wood: Éjmély. Nem volt az a tipikus keserves csalódás, de mélyen alulmúlta a várakozásaimat. Reméltem, hogy az első részhez hasonló dark fantasyhez lesz szerencsém; sajnos nem így lett.

13. Melyik az a könyv, amelyiket imádod, de nem kapott elég figyelmet?
Amikor olvastam a Mesterkulcsot, határozottan ezt éreztem! A hazai közönségben viszonylag nagy figyelmet kap, de Vivien Holloway sorozata több külföldi sikersorozatot is kenterbe verhetne.

Még egyszer köszönöm HeuRékának a kihívást! :) A kihívottjaim pedig: Misztik, Dóri és BMD, de természetesen bárki megcsinálhatja, akinek kedve támad hozzá.

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése