Halloween Projekthét 2016 - Paranormál játékok

2016. október 27., csütörtök

Kevesen tudják rólam, de nagyon szeretem a horror-műfajt. Kicsit szégyellem is, hogy egyelőre több filmet ismerek ebben a kategóriában, mint könyvet; ezt persze igyekszem pótolni, most is próbálom rábeszélni magam King Tortúrájára, de persze mindig van más, fontosabb könyv. Az október, vagy az amerikai szlengben spooktober, pedig tipikusan az ijesztgetés, a borzongás hava, amikor az ünneplők félelmetes és olykor vicces jelmezekbe bújva dacolnak a démoni erőkkel. Mivel ebben a hónapban van a szülinapom is, ez az ünnep mindig kedves volt a szívemnek, bár inkább csak nézői szinten. Most viszont Virágnak köszönhetően abban a megtiszteltetésben lett részem, hogy tagja lehetek az általa indított Halloween Projekthétnek, melynek keretein belül 14 bloggertársammal együtt emlékezünk meg a jeles napról - ahhoz kapcsolódó cikkek formájában.

Ebben a cikkben pedig az úgy nevezett paranormál játékokról szeretnék írni egy rövid összefoglalót. Ezek amolyan rituális játékok, melyeket egyedül vagy barátainkkal végezhetünk. A játékok leírásai hátborzongató élményeket ígérnek, s épp ezért jómagam mindenkit óva intenék a kipróbálásuktól. Számos városi legendáról lehet olvasni a neten ezekkel kapcsolatban, melyek bár valószínűleg csak egy-egy beteg elme kiagyalmányai, súlyos pszichés töréseket okozhatnak. Épp ezért nagyon erősen ajánlott, hogy NE próbáld ki ezeket a játékokat, s jómagam sem fogom közzétenni a teljes leírásukat. Továbbolvasás csak saját felelősségre! >:)

Az egyik legismertebb és legbetegebb játék mind közül. Több beszámolót olvastam már a hozzá köthető paranormális jelenségekről, legyenek azok bár valóságosak, de inkább csak a képzelet játékai. Számos adaptációja létezik, például a The Midnight Game c. film, vagy a hasonló című videojáték, ahol bárki átélheti az élményt kockázatok nélkül. A játékhoz szükség van egy gyertyára, egy darab papírra, egy doboz gyufára, sóra és egy csepp vérre. A papírra fel kell írni a nevedet és rácsöppenteni egy csepp véredet, majd meggyújtani a gyertyát. Éjfél előtt le kell tenni a papírt és az égő gyertyát az ajtó előtt a küszöbre, és 22-szer koppantani az ajtón úgy, hogy a 22. koppanás pontosan éjfélre essen. Ha ez megvolt, elfújni a gyertyát és kinyitni az ajtót: ezzel beengedtük az Éjfélembert a lakásunkba, és kezdődik az éjszakán át tartó bújócska! A gyufa a kialvó gyertya újragyújtására szolgál, a sóval meg tudjuk védeni magunkat a ránk támadó Éjfélemberrel szemben.


Ez nem annyira játék, inkább egy őrült szertartás, melynek keretén belül megpillanthatsz egy túlvilági jelenést vagy szellemet. Több verzióban és több néven is szerepel, de a legtöbb eleme ugyanaz: egy sötét szoba, egy tükör, és pár gyertya. A rituálé lényege, hogy éjfélkor a tükörben a saját szemedbe nézve ismételd el párszor a szellem nevét (jelen példánkban Bloody Maryét), mire az elvileg megjelenik a tükörben. Az internet számos durva és brutális esetet említ a szertartás elvégzését követő pszichózisokról: volt, akinek a személyisége meghasadt, vagy katatón állapotban ragadt, és többé nem emlékezett önmagára. Bevallom, egy osztálykiránduláson jómagam is kipróbáltam a szertartást amolyan bátorságpróbaként: pontban éjfélkor osztálytársaim szeme láttára elvégeztem a rituálét, és amikor befejeztem, olyan dolog történt, amire szerintem rajtam kívül senki sem számított: az ég világon semmi. :) Mai fejjel persze nem próbálnám ki újra...

Városi legenda Koreából, melyet valószínűleg a kisemberek félelme szült a liftekkel szemben. A játékot egy minimum 10 emeletes épületben lehet végigjátszani, amiben van lift. Ha beszállsz a liftbe, a játék végéig tilos kiszállni! Menj fel a negyedik emeletre, majd onnan le a másodikra! Eztán fel a hatodikra, majd vissza a másodikra! Fel a tizedikre, majd onnan le az ötödikre! A legenda szerint az ötödik szinten egy fiatal nő beszáll melléd a liftbe - viszont ő nem az, akinek látszik. Tilos ránézni vagy megszólítani! Ha beszállt, irány a földszint, és itt kezdődnek az érdekes dolgok: ha mindent jól csináltál, a lift megzavarodik, és a földszint helyett a tizedik emeletre visz, ahol a liftajtó kinyílásával átléphetsz a másik dimenzióba - úgy juthatsz "haza", ha elvégzed a pontos rituálét visszafelé. Ha viszont mégis a földszintre érsz, azonnal szállj ki a liftből és vissza se nézz! Ha a nő megkérdezi, hová mész, ne válaszolj, különben elragadja a lelkedet.

Plusz egy érdekességként bemutatnék egy nagyon különös Youtuber lányt, Britty-t. Ez a mosolygós, szőke lány rajong a paranormális jelenségekért, s ezen megszállottságában a legtöbb paranormál játékot végigjátszotta és videón rögzítette. Megnyugtatásul közlöm, él és virul, és remekül szórakozik borzongató hobbiját űzve. Akit érdekel, a felsorolt játékok címeire belinkeltem az egyes végigjátszásait, de a csatornáján még számos hátborzongató videó van, például Daruma-sanról, a Vörös Emberről vagy a magányos bújócskáról. Horror-rajongóknak ajánlom figyelmébe! :)

Terveim szerint a héten még egy cikket megjelentetek a projekt keretein belül kedvenc horrorzenéimről. És itt nemcsak horrorfilmek zenéire gondolok! ;)

Még egyszer köszönöm Virágnak a meghívást a Halloween Projekthétre, nagyon élveztem a mai cikk megírását. :) Ajánlom figyelmedbe továbbá a projektben részt vevő bloggertársaimat is, valamennyien rendkívül érdekes és egyedi cikkeket írnak Halloween- és horror témában! :)Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése