Lakatos Levente: Aktus

2017. február 27., hétfő
Drága Könyvvadászok!
Én őszinte embernek tartom magam. És mint őszinte ember, elismerem a hibáimat. Velem is megtörténhet, hogy rosszul ítélek meg egy helyzetet, egy személyt, vagy akár egy történetet. Gyanakvó természetem lévén nekem sajnos tényleg szemet szúr, ha 90% fölötti magyar könyvet látok. Pláne, ha a cím, a téma vagy a műfaj miatt már alapból él bennem egy kialakított kép az adott könyvről. Előítéletek, így nevezik. Nos, szeretném megőrizni a hitelességemet, az objektivitásra és következetességre törekszem, ezért megfogadom, hogy ha balítéletem után kellemesen csalódom, beismerem tévedésemet, és mindig, minden alkalommal elismerem, ha olyan történettel találom szembe magamat, ami valóban megérdemli a 90% feletti értékelést és az olvasók tiszteletét.
Nos, a mai könyvünk nem ilyen! :D

Komolyan, meg merem kockáztatni, hogy még életemben nem olvastam ennyire sz*r könyvet! És ez csak azért bosszantó, mert nem egy értékelhetetlen könyvön vagyok már túl. Lakatos Levente mindegyiken túltett. Most azt gondoljátok, csak a túl sok pornóval van bajom, de higgyétek el, nem! Az egész könyv úgy rossz, ahogy van. Karakterek? Mind kiélt, szexőrült alakok! Leírások? Mintha egy ötéves ujjgyakorlatait javította volna fel valami kéjenc. Történet? Az meg minek? Ráadásul az írói stílus egyszerre akar megveszekedetten költői és undorítóan trágár lenni, és ezen skizofrén állapotában még ki is rántja a lompost. Esküszöm, ez egyszerűen undorító! És akkor hadd kérdezzem má' meg, mi az ördögöt lehet ragozni ezt a f*st kőkemény 930 oldalon keresztül?! Elnézést kérek mindenkitől, aki drukkolt nekem, de egyetlen sz*r könyv sem ér annyit, hogy ilyen terjedelemben pácoljam benne kocsonyássá a központi idegrendszeremet.

Szóval így ért véget az Aktusom Leventével - ehh, ez magamban jobban hangzott… xD. És én tisztában vagyok vele, hogy ez valakinek tetszik, de én az elolvasott nyamvadt 70 oldal után még heteken át moshatom az agyam szappannal.

Hogy a támogatóimat - gonosz kis trollok, ti pontosan tudtátok, hogy ez lesz! xD - se hagyjam cserben, alább olvashattok néhány érdekes meglátást a könyv egyes idézetei kapcsán. Élvezzétek, aztán szégyelljétek magatokat, hogy ebbe a helyzetbe sodortatok! :D

„Videojátékok, rockzene, kocsik, testedzés, sport és a dúsabb keblű pornósztárok – Miki ezekben a témákban különösen otthonosan mozog…” – Igen, ez itt egy újabb két dimenziós, lebutított műférfi.

„Például, hogy nem véletlenül kényszerült édesanyjával azonos időben változtatni az életén, ami cirka másfél esztendeje, amolyan „összehordta a szél” módon, valóban összekócolódott.”

Ehhez képest viszont: 

„Legtöbben simlisséget sejtenek Laura szavai mögött, és arra gyanakszanak, valamit nagyon elkúrhatott.” 

Az egyik mondatban finomkodsz, a másikban trágár vagy?! Ejnye, mit szépítesz? Sz*r az élet, ez van, mondd ki, jobban fogod érezni magad! 

„Legalább szép kerek seggek voltak?” – Mint állat, olyan természetellenesen hangzik ez a mondat.

„Egy igazi befektetőre volna szükséged. És most a fektetésen van a hangsúly” – Hát igen. Hülye barátnők, és a perverzkedéseik…

„Megtévesztő beceneve ellenére Lulu férfi, ráadásul az apám.” – Hogy MI VAN?!

„Lehet, hogy ezért olyan virgonc az ágyban, mert még lelkes fiúcska?” – De most őszintén! Miért kell mindenből hülye pornós szöveget csinálni? Oké, alább megmagyarázza, hogy a nemi élete kitárgyalásával állítja le az apját, de ez így nagyon erőltetett volt.

„Nagykorúsága első évében jelent meg debütáló verseskötete, amelyben szókimondó, erotikus költemények kaptak helyet” – Ugyanaz, nagyon erőltetett – „és amely a témája ellenére hosszú hetekig vezette az eladási listákat. Sőt, az egyik költeményét megzenésítették, a dal slágerré vált.” – Na, basszus, ezt most elképzeltem: Lállálállálááá, kúrjatok meg, lállálállálááá, csúsztasd az ujjaidat a pinámba, lááá! Oké, létezik nem egy ilyen témájú szám, de ez itt, Magyarországon valahogy tényleg nem állja meg a helyét. Amúgy itt is van egy kedvencem:
„A gyengéd puszik a rávezetés kellékei, egy begerjesztett nő nem vágyik másra, mint a férfi: finomkodást mellőző, szemérmetlen aktusra.” – Nem vagyok lány, de ez normális embernél kizárt, hogy így van! Senki sem akarhatja, hogy csak úgy megerőszakolják! Van, aki vadul szereti, de ezt így, általánosítani erős túlzás lenne. Vagy kiből indultál ki?!

„Fogalma sincs, miért viselkedik úgy, mint egy poros pornófilm dominája.” – Ezt én is szeretném tudni, mindjárt hányok…

„Lelkesedéstől fénylő mosolyom lefagy, térdelésből csigalassúsággal, ejtett vállal emelkedem két lábra.” – Na, ez a mondat árulja el a legtöbbet az írói stílusról! Kegyetlenül rossz! Basszus, egy ember nem így beszél magáról első személyben! Az a gyanúm, ez a mondat eredetileg E/3-ban volt, és Levente azt képzelte, hogy E/1-be átírni csak annyi, hogy megváltoztatjuk az igék ragozását. Sajnálom, de ez sz*r.

„Felizgat az izzadságszagod. A borostád csiklandozása pedig végképp” – Ezen a ponton értettem meg, hogy az egész rohadt történet kurvára nem szól semmiről, csak a szexről…

„Igazán szórakoztató tud lenni, amikor egy férfi és egy nő megpróbál komoly beszélgetésbe elegyedni. Annyira különbözően működik az agyunk, hogy leginkább elbeszélünk egymás mellett.” – Sajnálom, de ki kell ábrándítsalak, Levente, a dolog ugyanis működik. Mármint egészséges párkapcsolatban. Az általad ábrázolt szexcentrikusakban még beszélgetés sincs…

„Ez életem legelső igazi otthona, kezdetnek kitűnő, de hajt a tesztoszteron, hogy rövid időn belül sokkal különb körülményeket teremtsek a leendő feleségemnek.” – Na, akkor itt baj van. Ha valóban a jobb körülmények miatt érzed ezt, akkor az nem a tesztoszteron. Ha viszont tényleg az hajt, akkor nem azt érzed. De az íródból kiindulva valószínűleg csak kangörcsöd van. Nyugalom, el fog múlni…

„- Halkabban, mert meghallja! – pisszegi gurgulázva.” – Na, mutasd, azt hogy kell? Egyébként ez ugyanaz az eset, mint a Késtélben, amikor Anti vigyorogva csapkodta a combját a vonójával.

Egyéb meglátások:

– Sok a belső monológ! Mint korábban már kifejtettem, annak, hogy a központi szereplő elmeséli a tragédiáit, semmi köze a karakterformáláshoz! 
– Hallottam már olyanról, hogy valaki úgy beszéljen az apjával, ahogy Anna teszi. De a csaj magyarázata minderre nagyon kevés. Pedig ez is hozzátartozik a karakter megalkotásához. 
– Egyszerűen utálom, hogy több fejezet is más-más karakter szemszögéből lett ábrázolva, ráadásul az egyik pillanatban E/1-ben, a másikban E/3-ban. Nagyon zavaró, borzasztóan széttördeli a könyvet, ettől csak még élvezhetetlenebbé válik. 
– Szofi esete az edzőteremmel… A csaj egy szál bugyiban áll a konyhában… Miért is? Hol a magyarázat, Levente? Te látsz magyarázatot? Én nem látok magyarázatot! HOL A FRANCBAN VAN A MAGYARÁZAT??? És ezen valahogy senki sem ütközik meg… 

… Nos, röviden ennyi. Ha a józan eszemet beáldoztam volna, az én mesém is tovább tartott volna. :D

Értékelés:


Koncepció: 0/5

Sztori: 0/5
Karakterek: 0/5
Leírás: 0/5
Írói stílus: 0/5


Ajánlom: 0/5Erőssége: Nem is tudom, a betűtípus tetszett. Times New Roman. ^^Újraolvasnám: NEM


Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése