Szerdai fa imádat - Book tag

2017. február 22., szerda

Réta, a nemrégiben megnyitott HaBár kocsma kocsmárosnője hívott ki minket erre a kihívásra, akinek ezúton is köszönjük. A fejlécképen kapásból két kedvenc fánkat láthatjátok, a World of Warcraft Teldrassilját, ami az éjelfek a Világfára épített birodalma, és a Trónok Harcából ismert varsafát, ami Westerosban a mai napig a Régi Istenek arcát viseli. Ez a két fa az isteni erő megtestesülése, már eleve méltóvá tette a mai napot egy szerdai fa imádatra.

1. „Ha én fa lennék, semmi okom nem lenne rá, hogy szeressem az embereket.” - Maggie Stiefvater: The Raven Boys – A hollófiúk - Avagy egy könyv utálatos szereplőkkel
Levandra: Maggie Stiefvater: Lament. Meglepő lehet, hogy éppen a kedvenc írómtól hozok egy könyvet. Dee viszont szerintem nagyon rosszul eltalált karakter. Nem bírtam szeretni. Üresfejű, buta és egy hatalmas áldozat.

Sol: Leiner Laura: Késtél. Kevés ennyire béna karakterrel találkoztam eddig. Mindegyikük elnagyolt, kidolgozatlan, gyenge. Ott van a népszerűségében hisztiző csaj, a tipikus bunkó pasi, az önimádó majom, aki bunkósága ellenére minden női szívet meghódít, még a fent említett csajszi anyjáét is... De hagyjuk is, túl hosszú lenne a leírásom, ha mindenkit belevennék.

2. „Annyi növény van itt, erre pont egy olyanba ütközünk, ami visszaüt.” - J.K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája - Avagy egy igazán ütős könyv
Levandra: J.R.R. Tolkien: A Gyűrük Ura című könyvét nálam még semmi sem tudta überelni. Olyan jó elmerülni ebben a tökéletesen megalkotott világban! Imádok kalandozni és álmodozni.

Sol: Ernest Cline: Ready Player One. Minden vonásával együtt tökéletes! Imádtam a szereplőket, a világábrázolást, a konfliktushelyzeteket. A történet pedig annyira erős, hogy rövid időn belül a kedvenceim között landolt.

3. „Tudtad, hogy minden elkapott levél egy boldog napot jelent?” - Maggie Stiefvater: Shiver – Borzongás - Avagy egy boldogságosan boldogságos könyv, minden dráma nélkül
Levandra: Kelly Oram: Sixteen Kisses. Csak egy egyszerű kis történet, amit mosolyogva olvas végig az ember. Semmi dráma, viszont tizenhat csók egyetlen nap alatt!

Sol: Rain Arlender: Az élet esszenciája. Persze, megvannak a maga drámái, de azokat is annyira kifigurázza, hogy igazából semmi feszültséget nem érezni belőle.


4. „A fák élnek, a műanyag nem.” - Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos - Avagy egy élő, lélegző sztori, ami nem hagy nyugodni
Levandra: John Shirley: Rapture - A víz alatti város. Még az első megjelenésekor beleszerettem a játékba, a könyv annak az előtörténetét taglalja. Annyira magával ragadó, hogy rekordidő alatt olvastam el.

Sol: Mark Lawrence: Tövisek Hercege. Amíg olvastam, nagyon sokat gondolkoztam a történeten. Amúgy most, hogy eszembe juttattad, lehet, megszerzem a második kötetet is, köszi! :D

5. „A fák között elvész a perspektíva. Meg az irány. Talán maga az élet is ilyen.” - Charles Martin: Hegyek között - Avagy egy könyv, amiben elvesztél
Levandra: Samantha Shannon: A Mímes Rend. Az első rész annyira nem tetszett, túl sok volt az információ. Viszont a történet rabja lettem és alig vártam, hogy olvassam a folytatást. Most pedig arra várok, hogy megjelenjen a harmadik rész is, mert szeretném tudni, mi lesz a szereplők sorsa. Nagyon szeretném tudni.

Sol: Ransom Riggs: Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei. Az egész trilógiát szerettem, de az első kötet volt igazán magával ragadó. A rejtélyei csak úgy beszippantottak a történetbe, és nem sok kedvem volt kiszakadni belőle. Kevés sorozatról mondhatom el, hogy a köteteit egymás után olvastam el - de ezt igen.

+1. „Úgy rémlett, mintha az összes fák suttogva beszélnének, híreket és mindenféle fondorlatokat közölnének egymással valami ismeretlen nyelven; az ágak meg ide-oda hajladoztak és markolásztak, pedig nem is fújt a szél.” - J. R. R. Tolkien: A Gyűrű Szövetsége - Avagy egy párbeszédekben gazdag könyv
Levandra: Vivien Holloway: A bross. Kedvenc Winie kötetem. Bár most hirtelen nem tudom megmondani, hogy mennyi párbeszéd van benne, de azt igen, hogy nem akármilyen párbeszédek! Imádom minden egyes sorát.

Sol: Eve Ainsworth: 7 nap. Talán csak a váltott nézőpont, az E/1, és a belső monológok teszik, de nekem úgy tűnt, sokat beszélgetnek a szereplők. Mivel a könyv a bullyingról szól, aminek esetünkben a gúnyolódás a legfőbb eleme, szerintem ez teljesen meg is állja itt a helyét.

A kihívottjaink pedig: Barta Laura Ana blogjáról, Wandamaci önnön (Könyv)birodalmából és Gabi, az Addicted to Books bloggerinája.

Még egyszer köszönjük szépen a kihívást, Réta! Aki a heveny alkoholtúltengés mellett érdekes könyvajánlókra is vágyik, feltétlenül térjen be a HaBár kocsmába egy italra, mert ahogy Réta is mondta: "Ha bár, HaBár!"


Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése