Valentin Projekthét 2017 - Valentin book tag

2017. február 8., szerda

Bálint nap, A Szerelmesek Napja, Valentin nap. Íme, a szörnyeteg, aminek ezer neve van és ezer arca. Talán csak én nem vagyok elég romantikus alkat, de a magam részéről sosem szerettem ezt az ünnepet, a rózsaszín felhőjével, a rózsák illatával és az undorítóan híg nyálcsorgásával. Meggyőződésem, hogy a Valentin napot is csak azért találták ki, hogy az átlag fiatalságnak eggyel több alkalma legyen az alig büntetendő szexre, mert az év további 364 napján erre nincs lehetőségük (tudod, a vizsgák...). Egyébként is, mi az, hogy "A Szerelmesek Napja"?! Mintha törvény írná elő, hogy csak február 14-én szerethetem a Páromat! Miért is kell, hogy mindennek legyen világnapja? Édes gyermekem, nem ihatsz vizet, csak március 22-én, szigorúan október 1-én hallgathatsz zenét, és nyugodtan szennyezd csak a bolygódat április 22-ig! Majd a közmunkások feltakarítják!

Mégis, a Valentin nap tökéletes lehetőség volt Virágnak, hogy belevágjon sorozatának újabb jeles tagjába, a Valentin Projekthétbe, aminek jómagam is boldog résztvevője vagyok. Első bejegyzésként hadd töltsem ki a bloggertársaim és jómagam kérdéseiből összeállított book taget, melyben még arra a kérdésre is választ adok, miért enyhültem meg a rózsaszín démonnal szemben.ANITIGER: Melyik az a könyves pasi / csaj, akit legszívesebben kirángatnál a könyvéből, hogy vele töltsd február 14-ét?
Szervusz, Kérdés, nem találkoztunk mi már valahol? :D Amúgy fogalmam sincs... Levandra elég magasra tette a lécet, nehéz választani. Talán Nuala a Balladából.

DORKA: Melyik a kedvenc romantikus történet az, amit mindenkinek ajánlanál, hogy olvassa el Valentin-nap alkalmából? :)
Erre nagyon sok könyvet tudnék sorolni, de szerintem az Éjszakai cirkusz a befutó. :)

GOTHIC01: Szerinted melyik könyves párosnál kellene békítőt játszania egy harmadik karakternek a történetükből, mert még a szerelem ünnepekor is képesek lennének egymás torkának ugrani?
Maggie és Clay - és erre számtalanszor volt is példa az Utánad a sötétbe történetében!

K. A. HIKARI: Virágot, csokit, plüssöt vagy valami teljesen más ajándékot veszel/kapsz szívesen Valentin napra? (Akár élő, akár könyvkaraktertől)
Minden esetben valami szívből jövőt, ami többet mond minden szónál. Például két pofont bárkinek, aki ezt az ünnepet komolyan veszi. :D

ALICE BERTRAND: Melyik az a könyves pár, akinek szerinted sokat jelent a Valentin-nap és kik azok akik nem is tartják?
Úgy gondolom, mindkét kérdésre ugyanaz a válaszom: Rhiannon és A. David Levithan sikerkönyve álompárjának biztos sokat jelentene a dolog, de mint tudjuk, a megünneplésében kissé akadályoztatva vannak.

SOL: Mi a legaranyosabb sztori az életedben, ami a Valentin naphoz köthető?
Nem véletlenül pont én tettem fel ezt a kérdést. De ez egy kicsit hosszabb történet.

Az egész azzal kezdődik, hogy érettségi után egy évig tanultam egy színitanodában, ez idő alatt kollégista is voltam. Úgy alakult, hogy a bátyámmal egy osztályba, a kóterben pedig közös szobába kerültünk. Alapvetően jó testvérek voltunk, de azért keményen ment közöttünk a rivalizálás.

Abban az évben február 14-én csúnyán összevesztünk, mert bátyus egy nagyon durva pletykát terjesztett el rólam az osztálytársaink között (később emiatt is hagytam fel a színészi pályával). Volt a folyosó végén egy üres szoba, amit hangszerraktárnak használtunk, és az aznap éjszakát dacosan ott töltöttem egyedül. Az éjszaka nagy részét végigsírtam, és többször is felriadtam, mert féltem a magánytól.

Mindössze két héttel később ismerkedtünk meg Levandrával, aki történetesen PONT VALENTIN NAPON SZÜLETETT! Szóval hiába utálom az ünnepet, muszáj volt megbarátkoznom vele valamelyest. Mióta együtt vagyunk, majdnem minden évben adtam neki valamit csak erre reflektálva: egy szív alakú csokit, egy szál rózsát... ilyen kis apróságokat. Ha nem tudsz győzni, csatlakozz. :D

Kezd hosszúra nyúlni ez a bejegyzés, kell valami, ami megbontja...


Tessék, egy dinoszaurusz cilinderben!

LEXA: A te véleményed szerint melyik lenne az a könyves páros, személyek akik bojkotállnák ezt a napot és inkább egy anti Valentin napi partit szerveznének?
Még konkrét esetet is tudok mondani! Az érdeklődőknek ajánlom figyelmébe a Visszafojtott lélegzet ide vonatkozó jelenetét! Szerintem rohadt aranyos. :D

VALETINE WIGGIN: A szerelmi háromszögektől általában a falra lehet mászni. Akad olyan, amelyiket ennek ellenére érdekesnek találsz, és ha igen, melyik?
Jó a meglátásod, tényleg borzasztóak a mai szerelmi háromszögek. Ráadásul a csapból is ez a téma folyik. De azért akadnak érdekesek. Az én kedvencem Colleen McCullough: Morgan szerencséje c. könyvében található: a főhősünk beleszeret egy lányba, aki beleszeret egy másik férfiba, aki viszont meleg és a főhősünket szereti. És ez olyan helyzeteket teremt, hogy komolyan érdemes elolvasni ezt a könyvet!

CSOKITORTA: Melyik a legromantikusabb/leggiccsesebb könyvborító, amivel eddig találkoztál?
Nem hiszem, hogy ezekre tudnék mondani példát. Az első, ami a kérdés olvasásakor beugrott, Az Arab szeretője borítója. Komolyan, ennél még Pippa Kenn szemeibe is szívesebben nézek, pedig az a borító se egy matyóhímzés.


HONEYBEE: Ha valamelyik könyves karaktertől kaphatnál egy doboz bonbont Valentin napra, kitől fogadnád el?
Ha már Anitiger kérdésénél emlegettem Nualát, nyilván tőle. De hagyjuk a bonbont, adjon inkább ihletet grátisz, életerő-elszívás nélkül!

PERPETUA: Mi a kedvenc romantikus gesztusod, amit valamelyik könyvszereplő tett párja felé?
Ez nem annyira romantikus, mégis ez jutott eszembe először: amikor a Shiverben Grace és Sam elmennek a csokoládéboltba. Vagy ugyancsak tőlük, amikor a Lingerben Grace stúdióidőt ajándékoz Samnek, és ezzel reményt ad neki az emberi életre is. Gyönyörű jelenetek!

VIRÁG: Valentin napi túlélőkészlet?
Csoki és chips ismételgetése periodikus váltakozással. :D

***

Ezzel tehát kezdetét vette a Valentin Projekthét. Ezúton is köszönöm Virágnak, a Projekthét megalkotójának ezt az újabb lehetőséget! A következő bejegyzésemben közzéteszem a Rómeó és Júlia szindrómával kapcsolatos tanulmányom eredményeit, melyben a hozzá kapcsolódó kihívásom néhány érdekes teljesítését is idézem. Továbbá ajánlom figyelmedbe bloggertársaim, a Valentin Projekthét kis Cupidóinak, Puttóinak és egyéb szárnyas izéinek blogjait:
2 megjegyzés:

 1. Hát te hatalmas vagy :D Az a bevezető már kapásból mindent visz, ott a pont! Ilyen kezdés után már előre várom a többi posztot - főleg az R&J-set, az a téma engem is gyakran foglalkoztat, ám kissé lázadó módon :D

  Szuper a poszt, gratulaaa ^^
  Virág

  Ui: én értékelem azt a cilinderes dínót. *--*

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen, kedves, hogy ezt mondod! :D Arra a bejegyzésemre én is kíváncsi vagyok, majd szólok Alternatív-Solnak, hogy jól írja meg! xD A dinó örülni fog! :D

   Sol

   Törlés