Liebster Blog Award - Goodbye Agony

2017. március 7., kedd

Bár a blog egy éves fennállása óta több érdekes eredményt is elért, ennyire közvetlen elismerést még sosem kaptunk. Két fantasztikus blogger is kitüntette a Bookhunterst a német eredetű Liebster Blog Awarddal. Ez egy online díj a bloggerek között, amit tíz kérdés kíséretében adnak egymásnak, hogy ezáltal jobban megismerjék egymás munkásságát. A díjnak tehát pusztán erkölcsi értéke van, mégis úgy gondoljuk, hogy talán ez az egyik legkedvesebb dolog, ami ért minket, mióta elindítottuk könyves oldalunkat.

Két jelölőnk pedig Gothic, a Goodbye Agony bloggerinája, akivel már volt szerencsénk együtt dolgozni a Projekthéten, és a Wandamaci (könyv)birodalmából ismert Wanda, akivel még csak nem régóta ismerjük egymást. Mindkettőtöknek nagyon szépen köszönjük a megtisztelő figyelmet! Továbbá szeretnénk őket minden könyvvadász figyelmébe ajánlani, mindketten minőségi munkát végeznek a kibervilágban, az oldalaikon számtalan érdekes cikket és őszinte értékelést olvashattok.


Szabályok
  1. Nevezd meg és linkeld be a bloggert, akitől a díjat kaptad, és köszönd meg neki (már ha ez amúgy nem lenne tök természetes)!
  2. Válaszolj az általa feltett 10 kérdésre!
  3. Tegyél fel 10 kérdést!
  4. Add tovább a díjat más blogger(ek)nek!
Mivel két blogger is kitüntette a Bookhunterst, két részre bontjuk a bejegyzést és mindkettejük kérdéseire válaszolunk. Ebben a bejegyzésben a fent nevezett Gothic kérdései vannak terítéken, akinek még egyszer köszönjük a kedvességét és a jelölést is! :)
1) Van a blogodon valamilyen posztsorozat, amin belül azonos időközönként jelennek meg bejegyzések (pl. "kedvencek kedden", "havi összesítés" stb.)?
Levandra: Jelenleg nincs ilyen posztsorozatunk.

2) Ha az előző kérdésre a válasz igen; előfordult már, hogy egy külső tényező miatt, az egyik poszt csúszott? Ha a válasz "nem volt", akkor tervezel a későbbiekben valami hasonlóba belevágni?
Sol: Egyelőre nem volt hasonló elképzelésünk, így is annyi ötletünk és tervünk van, hogy nem győzzük megvalósítani őket. De semmi sem lehetetlen. :)

3) Hány könyvet olvastál el az előző évben (2016-ban) ?
Levandra: Megkaptam a 100-as plecsnit Molyon, de egészen mostanáig nem néztem utána a pontos számnak. Volt egy pár félbehagyott olvasásom, 5-6-nál nem több, de 130 áll a 2016-os év mellett.
Sol: A Moly alapján 54-et, ami nem teljesen igaz, mert volt egy-két félbehagyott olvasásom is.

4) Csak könyvekről írsz kritikákat vagy másról ( pl. zenéről/filmekről/sorozatokról) is?
Sol: Magát a blogot alapvetően könyvek értékelésére nyitottuk meg, de aztán elindítottuk a Célkeresztben-projektet is, ami inkább amatőr novellákra vonatkozik.

5) Ki az az író, akinek úgy befürödtél az egyik könyvével, hogy mostantól mindentől menekülsz, amin meglátod a nevét?
Levandra: J. L. Armentrout. Daemon Black... most tényleg?
Sol: Lakatos Levente. Itt olvashatod a magyarázatot.

6) Melyik az a felkapott regény, amit már hosszú ideje el szeretnél olvasni, de valamiért mégis mérlegeled még, mert félsz, csak túl van hypeolva?
Levandra: Jelenleg nincs ilyen könyv. Veronica Roth: Árnyak és jelek regénye hasonló érzés volt, csak fordított helyzetben.
Sol: Marie Lu: Legenda sorozata. De nemcsak a magas százalékok miatt vagyok bizonytalan; várok, hogy elkapjon a megfelelő érzés. Szerencsére addig is bőven van olvasnivalóm.

7) Van olyan hely, ahol hiába lenne időd olvasni, sosem vennéd elő a könyvedet, nehogy vizes legyen vagy más módon lepecsételődjön?
Levandra: Parkban, ha fúj a szél, kellemetlen olvasni, de egyébként nincs gátoló tényező.
Sol: Szerintem itt a kérdésben benne van a válasz: ha az egyes környezeti hatások árthatnak a könyvnek, nyilván nem veszem elő. De ennek más okai is lehetnek: például a strandon inkább úszok/lubickolok, minthogy olvassak.

8) Mi(k) az(ok) a kulcskifejezés(ek), ami(ket), ha meglátsz egy könyvvel kapcsolatban, garantáltan elriaszt(anak) tőle?
Levandra: 18+ :D
Sol: Egy kicsit sem vagyok frigid, de erősen ódzkodom a szexuális vagy pornográf könyvektől. Nem arról van szó, hogy ha egy könyvben szexelnek, már elítélem, de le lehet azt írni kulturáltan és érzékien is. És igen, sajnos már volt ezzel rossz tapasztalatom.

9) Olvastad már egy általad kedvelt zenész életrajzi könyvét?
Levandra: Igen, Mozart életéről szólót. Bár nem vagyok kimondottan nagy fan, de tetszett a története. :D
Sol: Még nem, de Jacko kapcsán már szemezgettem könyvekkel.

10) Ha felkérnének a Roxfortba tanárnak, melyik tárgyat tanítanád a legszívesebben?
Levandra: Jóslástan.
Sol: Ez egyszerű: sötét varázslatok kivédése! :)

A következő bejegyzésben másik jelölőnk, Wanda kérdéseire is válaszolunk, kihirdetjük saját jelöltjeinket és feltesszük nekik a kérdéseinket. Tartsatok velünk!

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése