Liebster Blog Award - Wandamaci (könyv)birodalma

2017. március 14., kedd

Egy korábbi bejegyzésünkben Gothic kérdéseire válaszolgattunk, most pedig másik jelölőnk, Wanda, a Wandamaci (könyv)birodalma bloggerinája kérdései kerülnek terítékre. Nagyon szépen köszönjük a jelölést a Liebster Blog Awardra, igazán boldoggá tettél minket vele. :)
1) Miért döntöttél úgy, hogy blogot indítasz?
Levandra: Mindketten nagyon szeretünk olvasni, és már régebben is sokat beszélgettünk könyvélményeinkről. Egyszer csak Solnak eszébe jutott, hogy ezeket a gondolatokat akár le is írhatnánk, mondjuk egy blogba. Mivel nekem már több tapasztalatom is volt blogok terén, gyorsan leregisztráltam a fiókot, és ahogy mondják, a többi már történelem. :)

2) Eddig milyen tapasztalataid vannak a blogolással kapcsolatban?
Sol: Bár korábban már megpróbálkoztam egy személyes bloggal, a Bookhunters az első komolyabb tapasztalatom. Eleinte tartottam attól, hogy csak mi ketten fogjuk olvasni a saját írásainkat, aztán egyszer csak jöttek a látogatók. :) Ebben persze nagy szerepe volt a Molynak is. Azon keresztül nagyon sok fantasztikus embert ismertünk meg, és idővel én is lazítottam a korábbi komoly hangvételemen.

3) Ki a kedvenc íród? Miért lett Ő a kiválasztott?
Levandra: J. R. R. Tolkien. Mert senki sem tud úgy világot alkotni, mint ő. Mester.
Sol: Maggie Stiefvater. Imádom az írói stílusát, a karaktereit, a történeteit, azt, hogy ahány könyve van, annyi arcát ismerhettem meg. Követendő példa!

4) Melyik könyv világába költöznél át azonnal? Miért?
Levandra: A fönt említett Mester világába. Mert hétköznapi hős szeretnék lenni! :D
Sol: Ready Player One. Aki ismer, meg sem kérdezi az okát. Mind a fantasy, mind a sci-fi közel áll hozzám, a számítógépes világban pedig azzá válhatsz, akivé akarsz.

5) Melyik könyvben csalódtál eddig a legnagyobbat és melyik vált kellemes csalódássá?
Levandra: Ahhoz képest, amennyire szerettem a sorozatot, A vég napjai nekem csalódás volt. Amilyen jól indított, sokkal többet vártam tőle. Viszont kellemesen csalódtam az Árnyak és jelekben. Annyi lehúzó kritika ellenére elolvastam, és szerintem egy kiváló könyv!
Sol: Legnagyobb csalódásom a No és én volt. A fülszöveg és a koncepció alapján sokkal többre számítottam, ahogy a kritikámban is kifejtettem, ebben a sztoriban még bőven lett volna potenciál. A legkellemesebb csalódás pedig az Óceán az út végén volt, ami pont a No és én ellentéte lett: a koncepció alapján kevesebbre számítottam, ehhez képest az első 100%-os könyvélményem volt.

6) Az olvasmányaid közül, melyik 2016 legnagyobb felfedezettje?
Levandra: Számomra egyértelműen Vivien Holloway-től A bross volt. Felfedeztem, hogy mégis csak van olyan magyar író, akire érdemes odafigyelni!
Sol: Egyértelműen a Sötét elmék. Eddig nem sok könyv érte el nálam, hogy egész napokon át gondolkodjak rajta, de annak sikerült. Persze, azóta is vadászom a második részt. :D

7) Átlagosan hány könyvet olvasol egy évben?
Levandra: Azt hiszem, idén is megcélozom a 100-at.
Sol: Csak tavaly óta tudom ezt figyelemmel kísérni a Molynak hála, az alapján kb. 50-et. Ez talán nem tűnik olyan soknak, de ezek mind tisztességes hosszúságú regények. Feltűnt, milyen sokan dicsekednek évi 200-300 könyvvel? Nos, ezek nagy része többnyire mangákat és képregényeket olvas, ami persze ugyanolyan jó, de azért nem 300-500 oldalasak.

8) Mi inspirál a blogolásban?
Levandra: Beszélhetek a könyvről, amit olvastam, és van, akit érdekel! :D
Sol: Az olvasmányélményeim. Ennyi.

9) Milyen kisállataid vannak?
Levandra: A mi kis pokolfajzat Lucynk. :)

10) Melyik olvasmányod gondolkodtatott el a legjobban?
Levandra: Jégviráglányok. Amíg nem olvastam, én is úgy gondoltam, hogy az egész anorexia csak hiszti. Sokkal mélyebb lelki problémák gyökereznek mögötte.
Sol: Mélységét tekintve az Idegpálya. Annyira erősen foglalkozik a kor és a társadalom problémáival, hogy a gyenge leírások ellenére is hihetetlen élményt nyújt. Mindenkinek ajánlom, bár akkor inkább a filmet nézzétek meg, az az igazán felejthetetlen tapasztalat!

A mi kérdéseink:
  1. Miért indítottad a blogodat?
  2. Mi az eddigi legkedvesebb élményed, ami a blogodhoz köthető?
  3. Miért szeretsz olvasni, mit jelent számodra az olvasás?
  4. Mi a legfontosabb számodra egy regényben?
  5. Miért ajánlanád a mai fiataloknak az olvasást?
  6. Mi alapján választasz könyvet magadnak?
  7. Van-e olyan könyv, amit időről időre újra elolvasol, és még mindig nem untad meg? Ha igen, melyik az?
  8. Hagytál már félbe könyvet? Ha igen, miért?
  9. Olvastál már bármilyen nem regényes formában írt irodalmi művet? Ha igen, mi volt az, és milyen élmény volt?
  10. Ha a legjobb barátodnak kellene ajánlanod egyetlen egy könyvet, amit feltétlenül el kell olvasnia, melyik lenne az?
És a jelöltjeink:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése