Célkeresztben - Tiszlavicz Mária: Duplacsavar

2017. május 10., szerda
Meg kell, mondjam, soha nem rajongtam különösebben az autósüldözős akciófilmekért. Anyám tévéfüggő, szinte állandóan ezeket a műsorokat nézte a többi válogatott krimi mellett: minden áldott délután a Cobra 11-től volt hangos a lakás, érthető hát, hogy nem hagyott bennem jó érzéseket a sorozat. Tiszlavicz Marcsi történetesen pont ilyen sztorival jelentkezett nálunk a Célkeresztben projektre. Ha volt is bennem aggodalom, a karakterekkel hamar kisöpörte belőlem.

A Duplacsavar Klagenfurtban játszódik, ahol maga az írónő is megfordult már korábban. A történet nem sok időt hagy az olvasónak, azonnal egy autósüldözés kellős közepén találjuk magunkat. A tempó őrületes, és muszáj alkalmazkodnunk, ha nem akarunk lemaradni a fontosabb eseményekről. Rögtön van szerencsénk megismerkedni két fontosabb szereplővel, Martinek hadnaggyal és Felix Auerrel, akik szurkálódásukkal azonnal megteremtik az alaphangulatot. pláne, amikor az üldözés véget ér és immár a baleset helyszínére kiérkező Emilia Müllert veszik célba. Persze, a Cobra 11-es vicceket nem lehetett kihagyni.


Kritikaírás közben a The Pick of Destiny híres jelenete jutott eszembe. Sorry! :D

A leírások és az írói stílus egészen kellemes, kicsit a klasszikus irodalom nyelvezetét juttatják eszembe, megspékelve némi Rejtői felhanggal. A világábrázolásról eddig legalábbis nem sok beszélnivalónk van, tekintve, hogy a valódi világban játszódik és eddig csak az autópálya eseményeit láthattuk. Sejtésem szerint a történet további szakaszában jobban belemegyünk majd a város szépségeinek részletezésébe az írónő szemén keresztül.

Szóval az eddigiek alapján a Duplacsavar élvezetes műnek tűnik. Egyszerű, letisztult, finom humorral és mozgalmas képekkel. Szívből remélem, hogy egy napon további részleteket, vagy magát az egész művet is a kezembe vehetem. Az értékelt részlet szokás szerint a borítóra kattintva érhető el a Célkeresztben-zónában. Öveket becsatolni, mert rázós út lesz! :)

Megjegyzés: A borítóképnek csak a felső részét szerkesztettem hozzá a képhez. Az alsó rész (melyet ezen a linken külön is megnézhettek) érdekessége, hogy a háttér Marcsi saját térképe Klagenfurtról, melyet Szalai Dóra grafikus alakította át a képen látható formára.

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése