Summer Days - Book tag

2017. július 1., szombat
Nyáron olyan sok alkalmat találunk az olvasásra. Itt a nyári szünet, kivehetjük az éves szabadságunkat, olvasunk utazás közben, a strandon, a folyóparton és igen, egy kiadós nyári zivatar kellős közepén is érdemes kezünkbe venni kedvenc könyvünket, a szobánk menedékében. A könyvek és a nyár kézen fogva járnak, jeges tea, fagyi és a felbecsülhetetlen nyugalom, amikor beléphetünk az álmok világába és elfeledkezünk az egész éves hajtásról. De még mielőtt ezt tennék, gyorsan szaladjunk végig a lenti kérdéseken és akinek kedve van, válaszolja meg őket velünk együtt!


1. Nyáron mindenkinek kicsivel több szabad ideje van, ezért az új könyvek mellett előkerülnek már a régen olvasott regények is, egy kis nosztalgia erejéig. Te melyik könyvet olvastad a legtöbbször?
Levandra: Ezen senki sem fog meglepődni. Legtöbbször olvasott könyv... Lássuk csak... Abigél. Egyértelműen Szabó Magda regénye. Senki sem lepődött meg, ugye?

Sol: A legtöbbször Az alkimistát olvastam Coelhotól. Hadd jegyezzem meg, most is épp ezt olvasom újra, hamarosan értékelés is jön!

2. Ha nyár, akkor kötelező olvasmány, vagy tipikus nyári olvasmányok? Ha már nem jársz iskolában, akkor értelmezd úgy a választ, amikor még iskolába jártál!
Levandra: Hé! Én minden kötelezőt elolvastam! Az Egri csillagokat és A kőszívű ember fiait is, úgy tíz évvel később! De A vadkacsát ignoráltam, ezt becsülettel bevallom. Naná, nyári olvasmányok!

Sol: Lehet, hogy ez így elég meglepő lesz egy könyvmolytól, de kimondottan utáltam a kötelező olvasmányokat. A kőszívű ember fiain bealudtam olvasás közben, az Egri csillagokat csak zanzában olvastam el. A nyári olvasmányok viszont mentek ezerrel.

3. Szerinted tipikusan nyári olvasmány:
Levandra: Például minden nyáron olvastam tini magazinokat. Már a megjelenés napján lecsaptam rájuk. Aztán ott voltak ezek a szerelmes füzetek és könyvek. A Denise és az Édesvölgyi suli szerelmes ikrei... Oké, ezt most inkább letagadom. Szóval tipikus nyári olvasmány: a LOL-os könyvek például a fent említett sorozatok utódja. Mégsem tagadhatom csak úgy le.

Sol: Nehéz kérdés. Szerintem tipikus nyári olvasmány lehet minden, ami nyárral, szerelemmel, szabadsággal kapcsolatos, amit könnyebb olvasni és kevesebbet kell gondolkodni rajta. Hirtelen eszembe is jutott egy könyv, amit még kamaszként olvastam, az ilyen tipikus szerelmes nyári valami volt, de nem ugrik be a címe... Vagy csak önmagam előtt tagadom? Hmm...

4. Ha nyár, akkor szerelem! Kedvenc könyves párosod?
Levandra: Anne Shirley és Gilbert Blythe. Nem magyarázom. Vörös hajú kislány voltam, engem is csúfoltak, álmodoztam, írónak készültem és szerelmes voltam Gilbert-be. Na, most boldogok vagytok?

Sol: Hirtelen Rhiannon és "A" kapcsolata jutott eszembe. És ahogy végiggondolom, nem is tudnék mondani jobban összeillő könyves párt az eddigi olvasmányélményeimből. Az ő szerelmük egyszerre gyönyörű és fájdalmas, az meg, ugye, így teljes.

5. Olvasmányaid alapján, te hova utaznál el legszívesebben nyaralni?
Levandra: Arra gondoltam, Henrietta tökéletes célpont lenne, csöndes kisváros, hangulatos kis vendéglőkkel. Nem, egy cseppet sem izgat a Ley-vonal. Bár állítólag van egy odvas fa, ami szép dolgokat mutat annak, aki belemászik.

Sol: A Rettrey-birtok tökéletes úti célnak hangzik, de szerintem az azért elvárható, hogy egy darabban és a zoknimmal a lábamon érkezzek haza. Vállalja ezért onnan valaki a felelősséget? Nem? Egye fene!

6. Ez lehűt! Mondj egy borzongató könyvet, amit szerettél:
Levandra: Stephen King: Christine. Barátnőmmel egy kihívást terveztünk, a harmadik gimis nyarunkon akartuk elolvasni. Többször nekifutottunk, és... végül töredelmesen bevallottuk egymásnak, hogy nem bírtunk megküzdeni vele. Később bepótoltam. Emiatt az emlék miatt esett rá a választásom. A Ködről is van egy sztorim... Oké, azt majd máskor.

Sol: Shiver. Érted, Borzongás. Kell ennél "borzongatóbb" könyv? :D

7. Ez felpezsdít! Mondj egy érzelmektől túlfűtött, forró szerelmi történetet, amit olvastál.
Levandra: Ó, jaj! Én és a szerelmi történetek? Ki találta ki ezt a kérdést? Passzolhatok?

Sol: Az a baj, hogy a legforróbb, túlfűtöttebb szerelmi történetben, amit felhoznék ide, körülbelül annyi a romantika, mint egy átlag szobanövényben. Levandra, te voltál! Felkészületlenül ért? :P

8. Idén nyáron melyik könyvet viszed magaddal a nyaralásodra?
Levandra: Soltól kaptam egy könyvet, Rubin és Füst a címe, őt választottam. Azt mondta, tetszeni fog. Remélem is, mert nem akarom elrontani a nyaralásomat!

Sol: Valószínűleg a Neked adom a napotot - ez így olyan, mintha írásban dadognék, de nem baj. Jó lesz az!

***

Szeretnénk, ha ezekre a kérdésekre ti is válaszolnátok, ezért útnak indítjuk a book taget.

Kihívottaink: Réta a HaBár kocsmából, Bree a saját kis Világából és Any La Fleur könyvtárából.

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése