Summer Projekthét 2017 - Nyári tábor

2017. július 5., szerda

Ééééééés ezzel negyedszerre is elstartolt a Projekthét! Szerintem bátran kijelenthetjük, hogy Virág, a Never Let Me Go bloggerinája hagyományt teremtett ezzel a közös témájú blogolással. Megtisztelő, hogy az indulás óta részese lehetek az eseménynek, hihetetlen emberekkel találkoztam rajta keresztül, ezért nem lehetek eléggé hálás. :)

Ezen a héten (vagy inkább "kilencen", ugyanis az akció 1-9.-ig tart, csak én voltam lusta ezidáig bármit is posztolni, szóval bocsi! xD) az év minden értelemben legforróbbnak számító időszakát, magát a nyarat választottuk központi témául. A magam részéről nem vagyok annyira odáig ezért az évszakért: rettenetes a hőség, csorog rólam a víz és minden tele van szúnyogokkal, és felnőtt fejjel már azt sem állíthatom, hogy megnövekedett volna a szabadidőm. Nem így gyerekkoromban, amikor annyi időt kaptam zenélésre, játékra és persze olvasásra, hogy a szüleim kitalálták, hogyan kössék le a kis Sol tomboló energiáit, és elküldtek nyári táborokba. Bizonyára erről ti is tudnátok mesélni. A legtöbb ilyen táborom zenei központú volt, egyszer ezt musicales szintre sikerült fejleszteni - de egy olyan táborban éreztem magam a legjobban, amiről valahogy mégis csak kevés emlékem maradt. Az viszont tagadhatatlan, hogy Levandrával már akkor is leveleztünk, és volt szerencsém a Projekthét kedvéért előkeresni egy ilyen levelemet, amit első bejegyzésként szeretnék is megosztani veletek.

***

Drága Levandra!

Nagyon örültem a levelednek. Hihetetlen, de Daginak tényleg igaza volt, a hagyományos levelezés tényleg nagyobb élményt tud nyújtani a chatelésnél, szerintem gyakrabban kellene élnünk ezzel a lehetőséggel! Jól esett olvasni, hogy ilyen jól haladsz Az Őrzők Alkonyával, alig várom, hogy olvashassam a legújabb fejezeteket, utána jól kibeszélgessük magunkat róla.

Itt aztán zajlik az élet, szereztem pár új barátot és fantasztikus kalandokban volt részünk - de menjünk csak sorjában! Miután beosztottak minket a négy ház egyikébe, összeültünk a tábortűz körül, és csaptunk egy amolyan ismerkedős estet. Van egy pár flúgosabb csapattársam, például Jacob, egy fura srác, aki állítólag látja a szellemeket, bár ő máshogy nevezte őket, üreseknek, vagy mi. Meg itt van persze Rachel is, tudod, A lány a vonaton, akivel egy kocsiban utaztunk, és már eleve beállva érkezett a regisztrálásra. Na, az ő ötletéből kifolyólag elég kalandos éjszakánk volt.


Úgy Éjféltájt a többiekkel kitaláltuk, hogy még túl korán van a lefekvéshez, esetleg körbejárhatnánk a többi házat is. Az egyik táborfelügyelő majdnem elkapott minket, amikor kilógtunk. Ő Az ember, akit Ovénak hívtak, és mindig mindenkibe beleköt, meg be akarja tartatni velünk a szabályokat - de hát ő is csak a munkáját végzi. Tehát bementünk az első kunyhóba, amit találtunk. Egyébként hihetetlen, hogy faházakban lakunk! Biztos tetszene neked is, bár félek, elég lenne egy Szikra, hogy az egész leégjen. Visszatérve: persze, a többiek is túl izgatottak voltak ahhoz, hogy már az első éjszakán korán lefeküdjenek, azonnal beengedtek minket, és be is mutatkoztunk egymásnak, hiszen senki sem akarja a többiektől Elidegenítve tölteni a következő hetet.

Megnyugtató, hogy nemcsak az én csoportomba kerültek zakkant emberek, ez valahol azért javít az önmegítélésemen. Van itt egy srác, Holden, lázadó szellemiség, de aranyból van a szíve. Folyton jön a dumával, hogy szívás a felnőtté válás. Egy kicsit olyan, mintha zűrzavar lenne a fejében és ő el lenne veszve ebben Az útvesztőben. Nem is egészen értem, mit keres itt, de ahogy ő fogalmazott, "Legalább Tizenhárom okom volt arra, hogy itt töltsem a nyarat, mint inkább otthon a négy fal között". Elveszítette a testvérét, éppen úgy, mint az egyik lány, Molly a nővérét. Mindez még az idén Nyáron történt. Sok időt töltenek együtt, jó látni ahogy egyre jobban megismerik egymást, így biztosan nem egy Arctalan szerelem lesz az övék.

Szóval összeültünk a többiekkel, dumálgattunk, ismerkedtünk, közben felfaltunk minden nassolni valót. Amikor már elfogyott az összes Chili és csokoládé, a társaság még megkívánt némi éjszakai csemegét is. Persze az elemózsiát Zárt ajtó mögött őrzik, úgyhogy egy különítménnyel meglátogattuk a morcos Ovét. Szerencsére a legtöbb ajtót itt egyetlen, közös Mesterkulcs nyitja, nem volt nehéz megtalálnunk, pláne, hogy az öreg fejében már javában üzemelt az Álomgyár. Azért persze csendben maradtunk a kunyhójában, senkinek nem hiányzik már az első napon egy Éjszakai Cirkusz.

Vissza a többiekhez, küldetés teljesítve, most aztán van nálunk Fahéj és karamella és még Rengeteg finomság, és Rachel nagy örömére akad Az élet esszenciájából is. Aztán szellemidézést is tartottunk. Egy darabig az egyik lány, Char szórakoztatott minket ezzel a képességével, aztán megpróbálta a piás Rachel is, de hát szegénykém annyira Bűbájtalan, sehogy nem jött össze neki a dolog. Mi mindenesetre jól szórakoztunk.


Persze reggel A szobában mindannyian hullafáradtan ébredtünk. A Bajnokok reggelije hamar elfogyott, majd a kötelező program keretén belül meglátogattuk A katedrálist, ami itt van a közelben. Elakadó lélegzettel bámultam hatalmas magasságai; lőttem róla néhány fényképet, remélem, tetszeni fognak. Amúgy a táborvezető, az öreg Dumbledore mondta, hogy van itt egy különös erdő egy eldugott kis Faluval Valahol messze, a napokban tervezünk oda egy túrát.

A kirándulás után megebédeltünk - amúgy remélem, nem mindig csak ilyen madárnak való mennyiséget adnak, ez így kb. annyi volt, mint a Varjak lakomája. Délután a csapatból páran egyet értettünk abban, hogy nincs nyár fürdőzés nélkül. Hamar ki is mentünk a strandra, hiszen itt van az Óceán az út végén, gyorsan megjártuk az utat. Hát, Levandra, azt látnod kellett volna: már az útról látni lehetett a Végtelen tengert, azok a távolságok tényleg olyan érzést keltenek az emberben, mintha hihetetlenül kicsi lenne. A víz kellemes volt, fel is frissített minket a kemény éjszaka után. Igaz is, rám férne némi alvás, különben nem mondhatom el magamról, hogy ez volt A nyár, amikor megszépültem.

Szóval ilyesmi történt velem ezidáig. Meglepően jól érzem magam itt, persze Nap nap után arra gondolok, mikor találkozhatunk újra. Tudom, hamarosan eljön annak is az ideje. Addig is vigyázz magadra, és várom válaszodat, már ha még a tábor végéig megírod nekem.

Sokszor ölellek:@Virág_Blogger @Sol @BarbyMalik0112 @neverhood @csokitorta @NagyDorka @Ashley_Redwood @sateenkaarigirl @perpetua @Gothic01 @AliceBertrand @M_Annie_99 @Vicky3 @VNoémi @FairyDust @molly_ @Mira_Könyvespolca_blog @_RókaLány @AniTiger @Niitaa @pveronika @Valentine_Wiggin @Judy22 @Beatrice8

4 megjegyzés:

 1. Zseniális, baromi ötletes, le a kalappal - álmos vagyok és nem jut eszembe több dicsérő jelző, egyszóval fergeteges lett :D Dumbledore-ból pont ki is nézném, hogy táborvezető legyen, méghozzá az a fajta, aki a szabályszegés után is dicsérgeti a nyaralókat :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Úgy örülök, hogy tetszett! ^^ Dumbledore-ról nekem is ez a véleményem. Viszont Ove szerepe is stimmel, még a történet alapján is. :D

   Törlés
 2. Válaszok
  1. Köszönöm! ^^ Jól megküzdöttem vele, de megérte. :D

   Törlés