Summer Projekthét 2017 - Summer 4 Ever - Book tag

2017. július 10., hétfő

Az előző bejegyzésemben fiktív nyári táborban vettem részt kedvenc könyvszereplőimmel. Most pedig végrehajtom azt a seppukuhoz hasonlítható rituális öngyilkosságot, ami már-már hagyománnyá vált a Projekthét résztvevőivel: a közös book tagünk kérdéseire válaszolgatok. Érdemes végigküzdeni magad a bejegyzésen, ugyanis rendhagyó módon egy nyereményjátékkal szeretnénk kedveskedni követőinknek. A részleteket odalent találod!


Gothic01 kérdései:

Ha egy meglepetésutazásra készülnél, melyik könyvkarakterre bíznád rá a holmijaid becsomagolását és ki az, akit minden körülmények között távol tartanál a feladattól?
Nos, ha van rá bármi esély, hogy egyszer könyvszereplő legyek, mindenképpen magamra. Az a legjobb, amit magad csinálsz! De Göthe Salamander esetleg segíthetne, hogy több helyem legyen. Daelynt viszont semmiképpen nem engedem a közelébe - ő inkább a tárgyak elajándékozásához ért.

Vihar miatt felszállási tilalom lép életbe és minden jel arra mutat, a reptéren kell éjszakáznod egy idegen országban és akár napok telhetnek el, mire valamerre elindulhatsz. Melyik könyvszereplőtől kérnél telefonos segítséget?
Veszettül keresek valakit, akinek legalább fikarcnyi elképzelése van a jövőbe látáshoz. A Hírvivő-féle Vezetőnek van hozzá a legtöbb köze, úgyhogy őt hívnám fel. Amúgy mi ez, a Legyen Ön Is Milliomos? :D

AniTiger kérdése:

Ebben a kellemes nyári időben egy úszógumin lustálkodsz valamelyik magyar tóban, egy tengerben vagy akár egy medencében. Már csak egy dolog hiányzik a tökéletességhez: egy könyv. Melyik könyvet mernéd így olvasni és miért?
Így kb. csak A napszemű Pippa Kennt merném olvasni, azt nem sajnálnám, ha elázna. xD De amúgy nem mernék könyvet vinni magammal ilyen szituációban egy tó közepére. 

Perpetua és Indie kérdése:

Van valami könyves célkitűzésed nyárra vagy nyaralásra?
Nincs. Ilyenkor is annyi a teendőm, hogy alig jut mellette idő olvasásra. Mondjuk, most lesz a vizsgaidőszakom, úgyhogy az összes tankönyvem kiolvasása megfelel?

CsakSimánDorka kérdése:

Táborba készülsz a nyárra. Kik lennének azok a karakterek, akikkel szívesen együtt töltenél egy egész hetet a móka és kacagás jegyében?
Tekintve, hogy pont ezt írtam meg az előző bejegyzésemben, ott van részletekbe menően a válasz.

Ki(k) az(ok) a karakter(ek), aki(ket) szívesebben látnál egy lakatlan szigeten, minthogy vele(ük) bulizd át a nyarat?
Az Aktus kb. minden karakterét. Még jót is tettem velük ezzel, kedvükre sakkozhatnak a pálmák alatt. xD

FairyDust kérdése:

Ha adott lenne egy Hawaii 2 hetes álomutazás, és vihetnél magaddal három személyt (különböző könyvekből), kit vinnél és miért?
Connort, hogy végre kikapcsolódjon feszültségéből, Daelynt, hogy megmutassam neki a világ szépségét, és Rafit, hogy én se unatkozzak. :D

Sol - alias jómagam - kérdése:

Már mindent bepakoltál a nyaralásra, amikor észreveszed, hogy kifelejtetted a könyvet, és nincs több hely neki a táskádban. Mit veszel ki, hogy legyen hely a könyvnek?
Ha bejön a táskabővítős trükk, amit az első kérdésben taglaltam, ott a válasz. Ha nem, valószínűleg némi ruhát, pl. pizsamát.

Vicky3 kérdése:

Melyik az a (létező) hely, amit egy könyv hatására látogattál meg/látogatnál meg a jövőben?
Új-Zéland, gondolom mondanom sem kell, melyik könyv/film miatt. :) Ki ne akarna elmenni erre a gyönyörű helyre?Molly kérdései:

Ha egy könyvhelyszínre mehetnél 1 hétre nyaralni (tehát oda, ahol a történet játszódik) melyiket választanád?
Biztos, hogy Pithát, a vízbolygót, vagy a havas Thuvhét látogatnám meg. Jót tenne egy kis hűvös ebben a hőségben.

Hány könyvet viszel magaddal nyaralásra?
Az összeset - az Aldiko a barátod (nem fizetett reklámot láthattak). ;)

Valentine Wiggin kérdései:

Augusztus 20-án fontos szerepet kap a történelem. Kedvenc történelmi regényed?
A Ben Hur! Minden egyes sorát imádtam, bizalommal ajánlom mindenkinek!

Rossz az idő, így egy napot „kultúrprogrammal” kell töltened. Melyik fiktív karakterrel mennél könyvtárba, múzeumba, moziba?
Ha már múzeum, akkor Holden Caulfield. Imádná. :D

Csokitorta kérdése:

Melyik könyvszereplőt választanád idegenvezetőnek?
Ismét az Árnyak és jelek történetéhez kell visszanyúlnom. Nagyon tetszett, hogy Cyra olyan tájékozott a bolygók történetével kapcsolatban, biztosan őt kérném fel - miután beszereztem valami gumiruhát.

Beatrice8 kérdései:

A szüleid/barátaid/családod megelégelték, hogy mindig olvasol, ezért megtiltják, hogy a közös nyaralásotokra vigyél könyvet. Milyen reakcióra számíthatnak tőled?

Melyik könyvet vinnéd magaddal egy világ körüli nyaralásra?
Ha csak egy könyvet vihetek, A szél neve lenne az. Elég hosszú és elég érdekes ahhoz, hogy kibírjam az utat. De ha tényleg világ körüli útra mennénk, lehet, hogy könyvet se vinnék magammal. :)

M_Annie_99 kérdései:

Ha az lenne a nyári házi feladatod, hogy írj egy tipikus, nyári szerelmes történetet, melyik könyvből/könyvekből merítenél ihletet?
Magamtól. De most komolyan, vagyok olyan kreatív, hogy megoldjam a feladatot ilyen segítség nélkül is. :)

Ha választanod kellene, melyik kedvenc könyves karakterednek írnál szerelmes levelet?
Levandra sajnos nem könyves karakter. :D Pedig írtam neki egy csomót. ♥

Judy22 kérdései:

Milyen nyári ételt szeretsz a legjobban és mely könyves karakterrel fogyasztanád el most per pillanat?
Meggylevest és brassói aprópecsenyét, gyakorlatilag bárkivel. De akár egyedül is. ;)

Mennyivel olvasol többet/kevesebbet nyáron, mint a többi évszakban?
Túl nagy különbségek nincsenek. Most minden összejött a vizsgaidőszakom miatt, úgyhogy idén látványosan kevesebb regényt olvasok, mint az elmúlt évben, annál több szakirodalmat. De úgy az évben általában mindig van időm olvasásra, és azt gondolom, minden normális könyvmolynak ugyanezt kellene válaszolnia.

Mit szeretsz legjobban a nyárban?
Faaaaagyiiiii! *-* Komolyan, nem sok más különlegesség van benne. Hőség, szúnyogok, kiszámíthatatlan időjárás, ráadásul annyi szabadidőm nincs, hogy végre befejezzem az épp aktuális zenémet... Maradt a fagyi.

Nyárról milyen 10 szó jut eszedbe rögtön?
Tengerparton fagyit ennék Levandrával forró nyári éjszakákon csillagos égbolt alatt.

Niitaa kérdései:

Melyik három könyvbeli karakterrel tartanál a legszívesebben csajos/pasis estét? Milyen programok merülnének fel?
Határozd meg a "pasis este" fogalmát! :D De tényleg, fogalmam sincs, hogy néz ki egy ilyen. De ha már odáig jutunk, szerintem megkeresném Jacobot, Wade-et és Iant, és csapnánk egy LAN-partyt. :D

Mutass egy számodra nagyon nyárias borítót!

Mint nyári nyaralás, melyik könyv világába lépnél be a legszívesebben, eltölteni ott egy hetet?
Föntebb elhangzott már a kérdés, azóta nem változott.

Virág kérdései:

Klisés klasszikus leszek: mik a terveid erre a nyárra? :)
Talán a legfontosabb, hogy levizsgázom a suliban és megszerzem az informatikai rendszergazda bizonyítványomat. De szeretnék rengeteg zenét megírni, olvasni, és egyszer végre kialudni magamat.

Ülsz a kocsiban, és nézed az elsuhanó tájat az ablakon át, ahogy tartasz a nyaralásra. A nap süt, a szél kellemesen hűsít, az országút pedig végtelenül terül el előtted. Milyen aláfestőzenét képzelnél az utazáshoz?

BarbyMalik kérdései:

Ha nyár, akkor nekem a fagyi jut először eszembe. Melyik könyvkaraktert vinnéd el fagyizni?
Grace-t! Még mindig élénken él a képzeletemben az édességboltos jelenet, biztosan örülne egy jó fagyizásnak is.

Szép idő + hintaágy + jó könyv = tökéletes időtöltés. Melyik kötet illene neked az egyenletbe?
Neked adom a napot! Már egy ideje várólistás, és elég sok jót olvastam róla, a fenti képletbe szerintem tökéletesen beleilleszkedik.

Melyik az a könyv, amit nyáron mindenképp el szeretnél olvasni? Miért?

***

Ennyi volt hát a Summer Projekthét! Még egyszer köszönöm Virágnak a meghívást, nagyon jól éreztem magam. A nyárnak viszont még koránt sincs vége, sőt, tulajdonképpen csak most kezdődik igazán, és mi sem lenne természetesebb, mint hogy meglepd magad egy új könyvvel. Nos, a Projekthét keretein belül ezt most megteheted. Dohoczki Máté ugyanis felajánlotta nemrég megjelent könyve, a Tiszta kézzel egy dedikált példányát, melyet most egy nyereményjáték keretein belül szeretnénk odaadni a szerencsés nyertesnek. Ezen kívül nyereménynek kínáljuk még A nyár, amikor megszépültem c. regényt is Jenny Han tollából, a kettőből lehet választani.

 

Mit kell tenned, hogy részt vegyél a nyereményjátékban? Nagyon egyszerű:
 • Lájkold a résztvevő blogok és Dohoczki Máté írói Facebook-oldalát! 
 • Iratkozz fel a résztvevő blogokra! 
 • Add meg, milyen néven tetted meg az első két feladatot! 
 • Válaszolj a kérdésre!

Fontos, hogy a nyereményjáték a tegnapi napon indult és két hétig tart! Eddig van időd teljesíteni a feladatokat. Csak akkor kerülsz be a játékosok közé, ha az összes feltételt teljesíted, a könyv postázása pedig csak magyarországi címre történik! Sok sikert, és kellemes nyarat kívánok!
@Virág_Blogger @Sol @BarbyMalik0112 @neverhood @csokitorta @NagyDorka @Ashley_Redwood @sateenkaarigirl @perpetua @Gothic01 @AliceBertrand @M_Annie_99 @Vicky3 @VNoémi @FairyDust @molly_ @Mira_Könyvespolca_blog @_RókaLány @AniTiger @Niitaa @pveronika @Valentine_Wiggin @Judy22 @Beatrice8

5 megjegyzés:

 1. 1: köszi a neved Neked is :D
  2: a 10 szó nagyon aranyos lett ^^
  3: a hisztis videó nagyon jó xD nálam is hasonló lenne a reakció xD

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A kérdést olvasva rögtön ez a videó ugrott be. xD Köszi a kommentet! ^^

   Törlés
 2. "Amúgy mi ez, a Legyen Ön Is Milliomos?" - Ezen jót nevettem xD A kérdés kiötlésekor csak az lebegett előttem, hogy a postagalamb túlzottan irracionális lenne manapság, de az a kedvenc vetélkedőm és mostanában megint adják, úgyhogy tudat alatt simán bevonhattam a kérdésembe. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is szerettem nézni, Vágó István meg egyszerre őrült és zseni. :D Ezt láttad már: https://www.youtube.com/watch?v=CCFZ1sjNHxE ? :D Amúgy nem is tudtam, hogy újraindult! :O Na, ennek utánajárunk.

   Sol

   Törlés
 3. Nem egészen "újraindult", inkább csak ismétlésről van szó, azokból a 2012-ben leforgatott adásokból, amiket már Friderikusz vezetett. Nem, ezt még nem láttam :D

  VálaszTörlés