TBR - Book tag

2017. augusztus 1., kedd

Köszönjük a kihívást, Wandamaci! :)

Megjegyzés: Habár a kihívás kérdései minden esetben várólistát említenek, a mi értelmezésünk szerint egyes kérdések inkább a kívánságlistára vonatkoznak. A kettő között egy különbség van: a várólista könyvei már megvannak és tényleg arra várnak, hogy elolvassuk őket - a kívánságlistán szereplő könyvek meg még örökbefogadásra várnak, tehát még nincsenek meg nekünk. Persze van rá lehetőség, hogy a kívánságlistás könyv várólistára kerüljön, de ehhez már a ti segítségetek is kell. ;)
1. Hogyan követed nyomon, hogy mi van a várólistádon?
Levandra: Nem követem nyomon. A sponteneitás a jelszavam. Ha mégis előre tervezek 3-4 könyvvel, azt fejben tartom.

Sol: Egy moly.hu kódnevű titkos ügynök segít ebben az iszonyúan megerőltető feladatban.

2. Hogyan döntöd el, hogy mit olvasol el a várólistádról legközelebb?
Levandra: Aktuális érzelmi állapot alapján. Beleolvasok, ha rá tudok hangolódni, ha megtaláljuk a közös hangot, akkor ő a kiválasztott.

Sol: Próbálok mindig különböző hangulatokat váltogatni. Általában nem olvasom kétszer egymás után ugyanazt a stílust, hogy jobban megmaradjon a változatosság érzése.

3. Melyik könyv van a legrégebb óta a várólistádon?
Levandra: Oké megnézem a várólistámat... Cassandra Clare: Az angyal - 2016. május 8.

Sol: Jandy Nelson: Neked adom a napot - 2016. május 2. Igazándiból fogalmam sincs, mi tart még mindig vissza az elolvasásától, talán azért vagyok bizonytalan, mert mindenki túl jókat mond róla. Gyanakvó természet vagyok.


4. Egy könyv, amit nem rég adtál hozzá a várólistádhoz?
Levandra: Az a nemrég 6 hónapja volt George Orwell: Állatfarm

Sol: Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos - három hónapja. Az első pszicho-thrillerem óta a műfaj nagy kedvelője vagyok, és a fülszöveg alapján tetszik a koncepció.


5. Egy könyv, amit csak a borítója miatt raktál a várólistádra.
Levandra: Sandra Regnier: Az elfek öröksége. Nem vagyok biztos benne, hogy a borítója miatt került fel, viszont a fent lévő 13 könyv közül ezé a legjobb.

Sol: Patrick Rothfuss: A szél neve. Ez így ebben a formában nem igaz: ha nekem tetszik egy könyv borítója, előbb megnézem a fülszövegét is, és csak utána kerül kívánság- vagy várólistára. Ő is a polcról könyörög már egy ideje.


6. Egy könyv a várólistádon, amit nem tervezel elolvasni.
Levandra: Elfelejtettem törölni a listáról, miután beleolvastam és nem tetszett: Chris BeckettSötét ​Éden.

Sol: Magát a kérdést nem értem: ha én egy könyvet teszek a várólistámra, akkor el fogom olvasni! Fölösleges erre félévente figyelmeztetni!


7. Egy, még kiadásra váró könyv a várólistádról, ami miatt izgatott vagy.
Levandra: Ennyire nem friss a várólistám, tehát, ha fel is raktam valamit... mondjuk Sara Raasch: Jég, mint tűz című könyvét. Jöhetne már!

Sol: Kis Olivér: Rozi és az arab herceg. Azóta persze már megjelent. Ne kérdezd! xD


8. Egy könyv a várólistádról, amit mindenki olvasott, kivéve te.
LevandraCassandra Clare: Az angyal - Úgy terveztem, egy síparadicsom egyik faházában a kandalló előtt hasalva, egy bögre forró csokival... na, majd akkor.

Sol: Stephen King: Tortúra. 902 csillagozás szerintem mindent elmond. De ami késik, nem múlik!


9. Egy könyv a várólistádról, amit mindenki ajánl.
Levandra: Diana Wynne Jones: A vándorló palota. És ezt is már mióta!

Sol: Marie Lu: Legenda. Nagyon pozitív az értékelése, volt is, aki már írta, hogy ajánlja a figyelmembe.


10. Egy könyv a várólistádról, amit nagyon el szeretnél olvasni.
Levandra: Várólistán, amit, ugye, nem frissítettem 6 hónapja, azok a könyvek maradtak, amik szelektálás után ott maradtak. Az Állatfarm kivétel valahova beszorítom majd őket, mert gimis korom óta el akarom olvasni!

Sol: Ha egy könyvet nagyon el szeretnék olvasni, nem is kerül várólistára, soron kívül fogadom. :)

11. Könyvek száma a molyos várólistádon.
Levandra: Várólista: 13, Kívánságlista: 33

Sol: Várólista: 15, Kívánságlista: 23, de mindkettőt elég régen frissítettem, hivatkozván az előző kérdésre adott válaszomra.

Kihívottjaink: Virág, Gothic és a Könyveskuckó blog! :)

6 megjegyzés:

  1. Rozi :D :D :D Annyira szeretném, hogy a kiadó adjon nektek belőle egy példányt! Olyan jó lenne... Régen nevettem igazán jót könyvértékelésen :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is örülnék neki, de ha tudnák, mire készülök, biztos nem adnának belőle. :D

      Törlés
    2. szerintem pedig olyan reklám lenne, ami miatt mindenki megvenné :D :D
      tuti akadt egy csomó ember, aki csak miattad olvasta el a Késtélt :D

      Törlés
    3. Komolyan ezt gondolod? Hogy miattam egy csomóan elolvasták?

      ..... NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!! xDDD

      Törlés
  2. A Nem vagyok sorozatgyilkost ajánlom nagyon, nekem az egyik kedvencem ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, amint megszerzem, olvasni fogom! :)

      Törlés