Halld üvöltésem!

2017. szeptember 9., szombat

Dorina_S és RVivi volt kedves és kihívott erre a izgalmas kihívásra, amibe örömmel vetettem bele magam, hiszen magam is nagy Trónok Harca rajongó vagyok. Mivel egyik kihívottam Sol, így ő is válaszol a kérdésekre.
1. „Mi nem vetünk.” – Egy könyv, amit nem lennél hajlandó megvenni. 
Levandra: E. L. James: A szürke ötven árnyalata.
Sol: Kemese Fanni: A napszemű Pippa Kenn - Egy barátomtól kaptam kölcsön, úgy estem túl rajta.
2. „Tűz és vér.” – Egy könyv, ami erős érzelmeket váltott ki belőled. 
Levandra: Utoljára Kelly Oram: Cinder és Ellájánál éreztem ilyet és ennek már nagyon sok ideje. Jó lenne újra átélni egy könyvnél!
Sol: Clélie Avit: Itt vagyok - Hiába nem a legtökéletesebb könyv, bizony, megkönnyeztem.
3. „Közeleg a tél.” – A kedvenc téli olvasmányod.
Levandra: Sara Raasch: Hó, mint hamu - Vannak benne nagyon szép téli jelenetek, amiket csodálatosan ábrázolt az írónő.
Sol: Kimondottan téli olvasmányom még nem volt, de David Levithantól a Kihívások könyve már tervben van!
4. „Család. Kötelesség. Becsület.” – Egy könyv szoros családi kötelékekről. 
Levandra: Anauta Blackmore: Alea, az eszkimó lány - Ahol a legközelebbi szomszéd is kilométerekre van és egy évben egyszer, csak nyáron találkoznak, ott a család az első és az egyetlen.
Sol: Vivien Holloway: Winie Langton történetek - Kell magyaráznom? :)
5. „Erőssé növünk.” – Egy könyv, amihez nem fűztél nagy reményeket, de miután elolvastad, meglepően tetszett. 
Levandra: Veronica Roth: Árnyak és jelek - Azok után, hogy mennyien lehúzták, nálam kedvenc lett és újraolvasós.
Sol: Sylvain Neuvel: Alvó óriások - Az elején nagyon nem voltam megbékélve a stílussal, végül nagyon megszerettem a fordulatai miatt.
6. „Miénk a harag.” – Egy könyv, amitől dühös lettél. 
Levandra: Veres Attila: Odakint sötétebb - És itt a magyarázat.
Sol: Lakatos Levente: Aktus - És itt a magyarázat.
7. „Meg nem hajol, meg nem rogy, meg nem törik.” – Egy könyv, amit megingathatatlanul szeretsz.
Levandra: A Harry Potter sorozat, nincs még egy ilyen!
Sol: Ernest Cline: Ready Player One - Néha még álmaimban is előjön.
8. „Egy Lannister mindig megfizeti az adósságát.” – Egy könyv, aminek úgy érzed, adósa vagy. 
Levandra: Rebecca Donovan: Elakadó lélegzet -  Inkább hálás vagyok érte, hogy a kezembe került.
Sol: Alexandra Bracken: Sötét elmék - Annyira szeretem a történetet, a koncepciót, a karaktereket, hogy valamit tenni szeretnék még érte...
+1. Helyesen a Lannister ház jelmondata: "Halld üvöltésem!" - Egy könyv, amitől ordítani tudtam volna.
Levandra: James Dashner: Az útvesztő - Megőrjített a stílusa.
Sol: Leiner Laura: Késtél - Istenem, kevés ilyen sz*r könyv létezik...

1. Melyik karaktert szeretnéd a Trónok harca nyerteseként látni, azaz ki üljön a végén a Vastrónon? 
Levandra: Bár nem úgy alakultak az események a 7. évadban, mint ahogy el tudtam volna fogadni, de töretlenül bízok Havas Jonban!
Sol: Sokáig szurkoltam Daenerysnek, aztán azok után, amit Meereenben lezavart uralkodás-címszó alatt, inkább Havas Jon mellett tettem le a voksomat.
2. Szerinted melyik karakter fog a sorozat végéig élve maradni, és ki fog időközben meghalni? Kit szeretnél továbbra is élve látni?
Levandra: Ja, hát Eddard Stark... Ócska vicc már, hogy nagy fejetlenség lenne akkor, de kikérem magamnak! Na és ettől a perctől utálom G. R. R. Martint és még képes volt ezt tetézni! Zseniális öregapó, te teremtő isten, élj sokáig! Izé. Havas Jon.
Sol: Tyrion! Komolyan, a legzseniálisabb szereplő az egész sorozatban! Szívem szerint a Vastrónra is szívesen ültetném, de szerintem ahhoz még... ööö... kicsi... És hogy ki fog meghalni? Valar Morghulis!

1. Nyernél, vagy meghalnál? 
Levandra: Már az első évadban elpatkoltam volna, többféle halálnemet el tudok képzelni magamnak, de a Másokat tutira nem éltem volna meg.
Sol: Hajlamos vagyok afféle hősként tekinteni magamra, szerintem valahogy túlélném még a Másokat is. Vagy az életemet adnám egy magasabb célért, helyzete válogatja.
2. Melyik házba tartozol? 
Levandra: Ha eddig még nem lett volna világos: Stark. :D
Sol: A Fekete és Fehér Házába! :D Viccen kívül, a sorozat eleje óta az Éjjeli Őrség tagjának tekintem magam, aztán megismertem Egy férfit, és minden megváltozott.


„Az oroszlánt sem érdekli, hogy mit gondolnak róla a birkák!”
„Az éj sötét, és tele van iszonyattal.”
„A hatalom az hatalom!”
Rátok gondoltam, ha még nem töltöttétek ki a taget: Sol - Köszi a kihívást, Levandra! Itt vannak a válaszaim! :D -, Cleaveland és Kovkira!

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése