Kezdetét vette Albus és Scorpius nagy kalandja

2017. szeptember 2., szombat
Eddig még sohasem írtam cikket kimondottan azért, mert lapoznunk kellett a naptárban. Bizony, tegnap végre eljött szeptember, a szülők nagy örömére és az iskolások bánatára, a maga hűvösével, színpompájával és izgalmával. Idén azonban az őszi szél egy különleges eseményt is magával hozott.

Ahogy korábban a molyon is írtam, Harry Potter kb. 19 éve tette el láb alól Voldit, ezzel megszabadítva mindannyiunkat egy kínkeserves jövő elnyomásától (igen, minket is! Könyvmoly = varázsló, értve vagyok?). Azóta sok minden történt a varázsvilágban, hőseink családot alapítottak, munkába álltak, megkezdték önálló életüket - és végül elérkeztünk napjainkba, amikor maga Az elátkozott gyermek eseményei veszik kezdetüket.

Mindennek értelmében Albus és Scorpius tehát tegnap lépte át először a Roxfort kapuját. Közben azon tűnődöm, Rowling vajon utánanézett-e ennek a napnak, amikor megírta a könyvben? Ugyanis az idei év szeptember elsejének különleges jelentősége van, még a hazai iskolákban is.

"Na, tegnap végre megvolt a tanévnyitó... Pihenjük is ki a hétvégén!"

Elvégre nem kell semmit elkapkodni. Mostanra valószínűleg a fiúk is kiheverték a nyitóesti lakoma által okozott gyomorbántalmakat, bejárták a kastély folyosóit, és Albusnak is van ideje, hogy lelkileg felkészítse magát a rá váró megmérettetésre, nem is említve a tudatot, hogy apja várakozásaival ellentétben Mardekáros lett, ami miatt mindenki zaklatni fogja. Még Harry idejéből tudjuk, hogy csodáival együtt a Roxfort a bullying melegágya, jó azért ilyesmivel tisztában lenni.

Most gondolj bele, mennyivel előttük járunk! Ők még nem tudják, milyen galibát fognak okozni mindössze néhány éven belül, hogy összeakadnak Delphivel, több ízben elpusztítják és újrateremtik az általunk ismert világot, és Harrynek is olyan kihívást adnak, amiről azt hitte, elég lesz egyszer szembenéznie vele. Akkor hát erre is szeretném megkérni az olvasókat: ha netán valaki mostanában útnak indulna a Roxfortba, keresse fel Albust, vigasztalja meg és vegye rá, hogy ne akarjon görcsösen bizonyítani az apjának! Lesz elég baja anélkül is.


Figyeled, hogy ezt a videót egy
Wh0MuStNotBeNaMeD
nevű felhasználó töltötte fel a YouTube-ra? O.O"

Aki szívesen vállalkozna a küldetésre, nyugodtan elevenítse fel Az elátkozott gyermek eseményeit Levandra kritikájával!

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése