Könyves Halloween Party - Csokit vagy csalunk!

2017. október 7., szombat


Idén először rendezzük meg virtuális Halloween partynkat, aminek első helyszínét a Könyvvadászok blog adja, házigazdái pedig Levandra és Sol. Meghívtunk pár rémséges alakot is, hogy gondoskodjunk az est hangulatáról, a résztvevőknek kötelező a jelmez! A fénypontot viszont díszvendégeink jelentik, akiket általunk olvasott könyvekből invitáltunk a bulira. A nasiról ne feledkezzetek el, a rémségek szeretik a nyalánkságokat!

Kezdődjék a party!

1. Fekete, háromlábú üstben fortyogó zöld trutyi, népszerű díszlet egy Halloween partyn, de dukál hozzá egy gonosz, bibircsókos banya is. - Egy könyv, amiben boszorkány szerepel. Nem gond, ha kedves és nincsenek bibircsókjai!
Levandra: Megpróbálom a ruhásszekrényből előcsalogatni a  Fehér Boszorkányt, ugyanis a party nálunk van, nem pedig Narniában. Egy kicsit megfagyasztanám a levegőt, hogy a hideglelésben se legyen hiány. Hű de régen olvastam, egy újraolvasás erejéig elő kellene vennem ezt a sorozatot! 
Sol: Valószínűleg Juta Kamainent hívnám el, de kicsit még haragszom rá, amiért megölte a sámánt Philip Pullman A titokzatos kés c. könyvében. Ugyancsak nehéz dolgom van, tekintve, hogy halott...

2. A vámpírok báljáról elkóborolt, magányos alakok is feltűnnek ezen az éjszakán, talán még egy italra is meghívnak téged. Remélem, nem fokhagymás lángost vacsoráztál. Nem tenne jót a barátságotoknak. - Neked melyik a kedvenc vámpíros történeted, kivel koccintanál szívesen?
Levandra: A legelső, amit olvastam. Nekem az határozta meg ezt a mitológiát, ehhez viszonyítok, ebből indulok ki. Bram Stoker: Drakula. Hűha, ha koccintanom kellene Drakula gróffal, azt hiszem, a padlóra lötyögtetném az italomat, úgy remegne a kezem! Kihegyezett karó és ezüst szög a kezemben, a fokhagyma nem túl hatásos őkelme ellen! Halkan jegyzem meg, hogy filmek közül a Van Helsing a befutó.
Sol: Tekintve, hogy más vámpíros történetet nem olvastam, így nem könnyű válaszolni, de hogy Edward Cullen nem velem fogja végignézni az alkonyatot, az hótziher! Ahhoz előbb vámpírnak kellene lennie, nem egy két lábon járó drágakőnek!

3. Egy zombi még nem csinál apokalipszist, aggodalomra nincs okod! Felbukkanásának az oka, hogy ő is hivatalos a partyra. Neked ki szerepel a vendéglistádon?
Levandra: Hát, ha nem is táncolnék vele, mert úgy hírlik, többen viszolyognak tőle, mégis csak 178 percig volt halott, de Wren-t elhívnám szívesen. Ha haldokolna a hangulat, majd ő Rebootolja. 
Sol: Komolyan nincs szerencsém ezekkel a lényekkel, mert nem tudok nevén nevezni egyetlen sápadtat sem A napszemű Pippa Kennből. De hogy az említett hölgynél jobb társaság lennének, az biztos. Levandra az előző kérdésnél bátorkodott megemlíteni a kedvenc filmjét, akkor hadd említsem ebben a kategóriában a legjobb játékot, a The Last of Ust!

4. Azon pedig végképp ne lepődj meg, ha éppen egy vérfarkas/farkasember környékez meg. Ahol vámpírok vannak, ott nemsokára farkasok is tiszteletüket teszik. 
Levandra: Nem hittem volna, hogy ennyire nehéz lesz farkasokra vadászni, ugyanis őket kerülöm leginkább. Egy vámpírral is hamarabb futok össze. Persze, persze, erről már Logan is tehet, őt viszont nem tudom meghívni, nincs az olvasási listámon. Ezért Simon Wolfgardra esett a választásom, de vigyázzatok vele, mert ha feldühítitek és megérzi rajtatok a préda szagát, könnyen vacsorájaként végezhetitek. Nem véletlenül láttuk el a meghívóját Vörös betűkkel!
Sol: Hadd segítselek ki egy egész falkányi farkasemberrel Sam és Beck vezetésével! Ha kellően meleg lesz a partyn, biztosan megtisztelnek minket emberi mivoltukkal. Mondjuk éppen az emberségük miatt a jelenlétük nem okoz majd a résztvevőknek túl nagy Borzongást.


5. Ha egy szellem is részt vesz a partin, tuti, hogy haláli lesz! Melyik szellemet hívnád meg?
Levandra: Szellemvadászként is csúnyán leszerepelnék, nincs túl sok légből kapott ismerősöm. Az egyetlen egy depressziós, tünékeny srác Noah Czerny, akit végtelenül kedvelek, bár félek, senkire sem jön a frász, ha találkozik vele. Viszont mindenkit szívesen lát, aki kíváncsi A hollófiúk kalandjaira Maggie Stiefvatertől.
Sol: Ike-nak köszönhetően ezzel elég könnyű dolgom van. Noha ő sem az az ijesztgetős típus, rendes fickónak látszik, és helyzetétől függetlenül igazán szellemes szellem. A kommunikációval viszont kisebb gondjaink lesznek; talán Chart is meg kellene hívnom a Lélekvesztőkből.

6. És te minek/kinek öltöznél? Melyik könyv szereplőjét személyesítenéd meg legszívesebben?
Levandra: Tökfejnek. Vámpírvadásznak. Ööööö... Legszívesebben valami gonosz karakter bőrébe bújnék. A Holdbéli krónikák királynőjére gondoltam Levanára, már csak nevünk hasonlósága miatt is.
Sol: Egy kis fakéreg meg némi inda segítségével szívesen alakítanám a szörnyet a Szólít a szörnyből! Mondjuk mindehhez még ipari mennyiségű ragasztó sem ártana, na meg egy ruha, amit mindezzel tönkretehetek. Ha véletlenül nem jön össze, majd becsomagolom magam celofánba és szendvics leszek!

+1. Nincs Halloween horror nélkül. Mondj egy könyvet, ami félelmet keltett benned!
Levandra: Stephen King Állattemetőjét olvasnám újra ezen az éjszakán. Ez az egyetlen könyv, amin rettegtem, igaz, nagyon zsenge olvasópalánta koromban bújtam.
Sol: Ami a borzongatáshoz legközelebbi érzést adta eddig, S. K. Tremayne-től a Fagyos ikrek. De mindez közelében sem volt a horrornak. Elő kéne vennem már azt a Tortúrát...

***

A partyra meghívást kapnak: Réta, Gothic, Zsófi és Bea, Virág és Luthien! Ne feledjétek! Jelmez viselése kötelező!

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése