Év végi Book tag - 2017

2018. január 2., kedd

Igaz, már átcsúsztam a taggel a következő évbe, de nem maradnak válasz nélkül a kérdések. Úgy sem írtam évértékelőt, így ezzel a taggel kicsit összegzem az előző évet, bár tényleg a teljesség igénye nélkül. Köszönöm a kihívást, szmelus!
1.) Milyen könyvet kezdtél el, amit még be kell fejezned? 
Neil Gaiman: Sosehol. Kivételesen lassan haladok ezzel a könyvvel, és a várakozásommal ellentétben nem is igazán találjuk most a közös hangot, pedig hát Gaiman, az Gaiman. Ugye? Na, de amúgy is sokfelé koncentráltam az ünnepek miatt, ezért sokszor csak fél oldalt tudtam olvasni, ez is lehet az oka, hogy nem kapott el a könyv hangulata. Nem is sikerült befejeznem év végére.

2.) Van úgynevezett őszi könyved, amivel könnyebben átlépsz az év végi időszakba?
Nem szoktam évszakoknak megfelelő könyveket olvasni. Spontán választok, amihez éppen hangulatom van, vagy ami már régen kívánságlistás és éppen sikerült megszereznem, azt előrébb veszem.

3.) Milyen új megjelenést vársz még? 
A legjobban várt új megjelenés az elmúlt évben Sara Raasch: Jég, mint tűz című könyve volt, de még nem sikerült beszereznem. Ami késik, nem múlik.

4.) Mi az a három könyv, amit idén még el szeretnél olvasni? 
Ismerős az az érzés, hogy olyan hosszú listád van olvasandó könyvekből, hogy azt hiszed, sosem érsz a végére? Nos, valahogy így vagyok vele én is, nem sok értelmét látom dátumokhoz kötni az olvasásokat, de van pár könyv, amit minél előbb szeretnék olvasni és még 2017-re voltak esedékesek, ha éppen nem furakodik be eléjük valami más, ők lesznek a következők. Margaret Atwood: A szolgálólány meséje, Neil Gaiman: Amerikai istenek, Josh Malerman: Ház a tó mélyén.

5.) Van-e könyv, ami még esélyes az „év könyve” címre? 
Négy könyv is esélyes volt erre a címre és még mindig nem tudom eldönteni, melyik volt a legjobb. A következők: Neil Gaiman és Terry Pratchett: Elveszett próféciák, Anne Bishop: Vörös betűkkel, Veronica Roth: Árnyak és jelek, Samantha Shannon: A Mímes Rend. Nagyon örülök, hogy olvashattam mindegyiket, olyan könyvek, amik megadták azt az élményt, amelyre minden könyvmoly vágyik. Kihagyhatatlanok!

6.) Elkezdted-e már a jövő évi tervezést? 
Eddig sosem terveztem meg az olvasást, de most van egy érdekes koncepcióm, ami alapján összeválogatom a könyveimet 2018-ra. Hosszú lista lesz és úgy gondolom, hogy ki fog tartani több évre is, mert nagyon vastag könyvek is vannak benne. A későbbiekben jön róla egy bejegyzés is. 

Mivel a tag ezennel aktualitását vesztette, nem hívok ki másokat. Ezer bocsánat, hogy mostanában mindennel csúszunk, kicsit sűrű lett az élet! :D Boldog Új évet kívánok mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése