BEZÁRÁS
-->

Célkeresztben


Ez a szolgáltatásunk jelenleg szünetel

***

Van egy történetem, de szeretném tudni, hogy tetszene egy olvasónak. 
Szeretném látni külső szemmel is.
De félek a trolloktól, az irigyek szurkálódásától, a megbízhatatlan kritikusoktól.
Kire merjem bízni az értékelését?
Hol találhatnék valakit, aki objektív szemmel, elfogulatlanul mondana őszinte véleményt az írásomról?

Ha kezdő, szárnyait próbálgató írópalánta vagy, bizonyára benned is felmerültek már ezek a gondolatok. Hidd el, bennünk is. Annál is inkább, mert Levandra maga is foglalkozik történetírással. Már a Bookhunters megnyitása előtt feltettük magunkban a kérdést: nem volna jó, ha lenne valaki, aki lelkiismeretesen foglalkozik az amatőr írások értékelésével? Csakhamar meg is jött a válasz: miért ne lehetnénk ezek pont mi?

Így született meg kezdeményezésünk, a Célkeresztben.

Mi is az a Célkeresztben projekt?
Egy olyan kezdeményezés, melyben feltörekvő, amatőr írók történeteiből készítünk értékelést. Akik régóta figyelik munkásságunkat akár itt, akár a molyon, tudják, hogy mindig őszintén írjuk a könyvkritikáinkat. Szeretnénk ezen jó szokásunkat kiterjeszteni azokra a kezdő írókra is, akik megtisztelnek minket bizalmunkkal.

Mégis miért vesződtök ezzel?
Mert mindketten szerelmesei vagyunk a történeteknek! De most őszintén, odáig vagyunk a jó sztorikért, legyen az romantikus, ifjúsági, fantasy, sci-fi, lélektani, horror, pszicho-thriller vagy bármilyen műfaji besorolású.

Oké, de miért az amatőrök, amikor annyi kiadott, profi könyv van még a világon?
Hé, azok a profi könyvek is egy ugyanolyan ihletmorzsából születtek, mint az amatőr írók ötletei! Ha belegondolsz, minden valaha volt író amatőrnek számított valamikor. Akár hiszed, akár nem, nem mindegyikük mellett állt olyan megbízható személy, aki az őszinte véleményével segített volna neki a helyes irányba haladni. Mi ezzel szeretnénk támogatni az amatőr írókat, hogy egy napon talán az ő könyveiket is levehessük a boltok polcairól.

És nem vártok ezért semmilyen ellenszolgáltatást?
Nem, dehogy is! Örömünkre szolgál, ha megtisztelnek minket a bizalmukkal és elküldik nekünk a történetüket egy előolvasás és egy értékelés erejéig. A célunk egy olyan alkotói közösség létrehozása, akik megosztják tapasztalataikat a közös fejlődés érdekében. Elég ellenszolgáltatás nekünk, ha jó történettel találkozunk és beszélgethetünk észrevételeinkről az alkotóval.

Hogyan lehetek én is Célkeresztben?
Nincs más dolgod, mint elküldeni hozzánk egy alkotásodat, amiről szeretnél értékelést olvasni tőlünk itt, a blogon. Na, azért nem ilyen egyszerű, vannak bizonyos szabályok:

  1. A beküldött írást linkelni kell! Ahogy a könyvkritikánál sem másoljuk be a teljes könyvet, itt sincs kapacitásunk rá, hogy bemásoljuk a történetet - ellenben bármilyen linkelt formában közölni tudjuk. Ezt megteheted egy saját blogos, nyilvánosan megtekinthető Wattpados formátumban, vagy akár az erre a célra létrehozott Célkeresztben zónába karcolva is.
  2. Az íráshoz szükségünk van egy borítóra! A könyvkritikáinknál mindig megjelenítjük a könyv borítóját is, amire a moly.hu-s adatlapot linkeljük. A Célkeresztben-projekten részt vevő írásoknál ezt egy egyedi borítóval tesszük meg, ez esetben a borítóra a beküldött írás linkjét csatoljuk. Minimum képméret: 315*500 pixel. Ha nem tudsz borítóképet küldeni, természetesen mi is szívesen készítünk, mint ahogy ennél és ennél a kritikánál is történt. :)
  3. Egy írás max. 5 oldalas lehet! Ez a kapacitásunk miatt fontos. Novellákat vagy regényrészleteket várunk, melyek teljes hossza nem haladhatja meg az öt oldalt. Versekkel sajnos nem tudunk foglalkozni, de számtalan olyan közösségi oldal és különálló molyos zóna van, ahol szívesen értékelik egymás versét.
  4. Egy író havonta maximum egyszer küldhet be írást! Korábban volt egy másik blogon olyan tapasztalatunk, hogy a delikvens hetente kétszer jelentkezett nálunk kiértékelésért. Itt ugyanaz a helyzet, mint az előző pontnál: ketten visszük a blogot, sajnos nincs kapacitásunk folyamatosan egy személy történeteivel foglalkozni. Annál is inkább, mert sok más projektünk is van a blogon.
Az írásokat a következő módokon küldheted be hozzánk:

Még egy fontos tudnivaló! Az írásokról készült kritikát mindenképpen megosztjuk a blogon, ezek megtekinthetőek lesznek a Célkeresztben Értékelések menüpontjában. Ha amatőr írásról van szó, számunkra nincs olyan, hogy értékelhetetlen. Amennyiben hibákat találunk a beküldött műben, finoman fogjuk közölni a kritikában, szóval ne aggódj, nem kell trollkodós vagy kegyetlen értékelésekre számítanod. :)

Ne feledd: most TE vagy Célkeresztben!

Várjuk az írásaitokat! :)

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése