BEZÁRÁS

Rólunk


Üdv könyvvadászok!

Ha erre a menüpontra kattintottál, biztosan nem véletlenül történt, tehát kíváncsi vagy, ki ez a két ember, aki veszett tempóban gyártja az oldalra a kritikákat és a cikkeket. Itt, a neten, Levandra (lány) és Sol (fiú) néven ismerhettek minket. Hat éve alkotunk egy párt jóban-rosszban. 

Az oldal ötlete Sol fejéből pattant ki, amikor már sokadik alkalommal ültünk le beszélgetni aktuális olvasmánytémáinkról: de-miért-nem-csinálunk-már-végre-egy-blogot-és-írjuk-le-ott? Levandra pedig megvalósította az ötletet. Éljen a munkamegosztás!

A kritikákról

Ha egy könyv felkeltette az érdeklődésünket és meg tudjuk szerezni, arról mindenféleképpen vélemény fog születni, amint elolvastuk, legyen az új, régi, vagy nagyon régi könyv. Igyekszünk nemcsak a népszerűbb művekből válogatni, és hozni olyan kincseket, amit esetleg nem ismersz, így kedvet csinálunk neked hozzá. Ha jelen pillanatban nem eléggé változatos a kínálatunk, elnézést kérünk, a blog még nagyon fiatal, és időbe telik tartalommal feltölteni.

Elképzelhető, hogy egy-egy könyvről nem fog egyezni a véleményünk: emberek vagyunk, különbözünk. Ezért, ha így is van, kérünk, ez ne váltson ki ellentétet közöttünk, és beszéljünk róla kulturáltan. Elfogadjuk mások érveléseit, szívesen vitatkozunk, amíg tiszteletben tartjuk egymás véleményét! :)

Rólunk

Imádja a jól megírt angyalos történeteket és fantasyket. Kedvencei a poszt-apokaliptikus regények, az utópia, a disztópia, de szeret elgondolkodtató, mindennapi problémákat feldolgozó könyveket is olvasni és róluk beszélni. Különös ismertető jele: megállás nélkül könyvekre vadászik, vagy éppen blogján írogatja saját történeteit.

Amit még érdemes tudni róla: nagyon szigorú kritikus, ha nyomtatásban megjelent könyvről van szó. Környezettudatos - ha már meg kellett halnia annak a szerencsétlen fának azért, hogy könyvként szülessen újjá, hát legyen jó az a könyv, ellenkező esetben... azt úgy is olvashatjátok. Általában a felkapott, sikerkönyveket fenntartással kezeli, mert sokszor előfordult már, hogy egy agyon dicsért könyvben csalódnia kellett.

Hatéves kora óta látogatja a városi könyvtárat, bár kezdetben játszani, színezni, vagy különféle foglalkozásokra járt oda, amit a könyvtárosok szerveztek. Később, mikor már olvasni tudott, rendszeresen vitte haza a kivihető könyvmennyiség maximumát. Az olvasásmániáját anyukájától és nagypapájától örökölte - a blog éppen a nagypapa születésnapján indult - akik biztatták, hogy minél több és jobb könyvet vegyen a kezébe. A családi hagyományokat így, ezen a blogon keresztül is életben tartja, és igyekszik másokkal is megkedveltetni ezt az időtöltést.

Az olvasás mellett számos kreatív hobbival tölti az idejét, ezek körforgásszerűen váltják egymást. Mindig van valamilyen időszaka. Szeret szókirakózni Sollal, és olyan helyeken sétálni, ahol sok-sok virág nyílik.


Legszívesebben fantasy-t, lélektani könyveket és krimit olvas, de minden igényesen megírt történet érdekli. Szereti az újszerű koncepciókat, a szürreális ábrázolást, a szimbolikát, a fordulatokat és azt, ha maradéktalanul elmerülhet a könyv világában. Kritikáiban szigorú, kíméletlenül őszinte, könyvéhsége pedig csillapíthatatlan. A legtöbb fiatallal ellentétben őt nem annyira maga az írás, inkább a könyvszerkesztői és könyvkiadói feladatok érdeklik. 

Krónikus allergiás asztmája miatt gyerekként inkább otthonülő típus volt, legfőbb társaságát a könyvek jelentették. Sosem volt felületes olvasó, már akkor is kíváncsi volt a történetek mélyebb értelmére. Akkoriban a mesék, mítoszok és legendák vonzották leginkább, felnőtt korára ezeket felváltották a lélektani történetek és a fantasy. Úgy gondolja, akkor lehet valakit a legjobban megérteni, ha megismerjük a történetét. Számára éppen ezért a történet a legfontosabb, de ha már rááldozza az idejét annak elolvasására, elvárja, hogy mellette a tálalás is jó legyen.

Zenész családban nevelkedett, ő maga 10 éven át tanulta is a mesterséget. Habár első zeneszerűségeit még kisgyermekként írta, csak nemrég kezdett a számára fontosabb olvasmányélményekből ihletődve zenéket írni, amiket meg is oszt a YouTube-on.

Oldalinformáció:

Név: Bookhunters
Indult: 2016.02.06.
Szerkesztők: Levandra & Sol
Téma: könyvek, írók és ami velük kapcsolatos
Statisztika: 11 hónap / 108 kritika
Design: Levandra - Bookhunters2.1
Elérhetőség: @

Ahol megtaláltok minket:

  
Kihívásaink a molyon:
Mai menü /Levandra/

Levandra történetei:Sol könyves zenéi:A legnagyobb vadász a mi Lucy cicánk :) ♥


Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése